Annonce

Annonce

Brev:

Jeg har en dreng på to år


4. april 2024

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen.

Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor jeg havde skrevet til dig. Jeg har også nogle andre spørgsmål til dig angående om min dreng.

Når vi tænder vaskemaskinen i badeværelset så går han der og sidder og kigger på den maskine ind til vi går over og tager ham ud. Nogle gange piller han ved vaskemaskinen eller sidder bare og kigger på den. Er det normalt børnene gør det på den alder?

Han er også begyndt på at sutte på sin strømper. Når han har strømper på så tager han dem af og så sutter han hele sin fod inde i munden og der er jeg også lidt bekymret om det også er normalt det han gør?

Og så lægger han også sit hoved på min tæer og på sine søskendes tæer også og nusseragtig på tæerne. Det forstår jeg heller ikke rigtig og så stopper jeg ham og siger, at det skal man ikke gøre, så jeg ved ikke om det rigtige at gøre?

Han slår også og så prøvede jeg også at stoppe ham uanset om det er mig eller søskende han slår. Men her ved jeg jo godt at han mangler sprog, og så gør han det på den måde. Går det over? Han ...


Annonce

... gør det ikke i dagpleje, da jeg har spurgt dagpleje sidste gang, hvor jeg stillede også det spørgsmål om, at han ikke siger mor eller far. Men han kan sige rigtig mange andre ord, for eksempel hej hej hej, værsgo, tak, god dag. Han kan sige sin dagplejens navn, kig, hvad er det, varm, og dumme. Jeg kan ikke rigtig komme i tanke om andre ord, men de her ord det siger han. Det er det, som jeg kunne huske, det har jeg så skrevet til dig, men der er også mange andre ting han siger, men jeg kan bare ikke rigtig huske det lige nu.

Jeg håber bare på du kan hjælpe mig med at besvare mine spørgsmål. Og når jeg sidder og læser bog med ham, så sidder han højst fem 2 minutter stille og så gider han ikke mere. Er det så også normalt? Og vi går ind på mit værelse og så læser vi bogen. Skal jeg fortsætte med at gøre det, fordi jeg synes de børnehistorie de er rigtig gode, bliver han så vant til mere, hvor han kan sidde stille og lytte til historien? Han vil rigtig gerne blade i bogen, men vil ikke rigtig høre historier.

Rigtig god dag til dig.

De bedste hilsner
A

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Trodsalderen - knap 2.5 år

Hej Helen. Vi har en datter på 2 år og 4 mdr. Der er fuld fart på hende. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.

Kære Helen. Min datter på snart 2,5 år er i fuld udvikling. Hun er lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Tilknytning mor og far

Hej Helen Lige en tanke som efterhånden fylder meget. Vi har snart en...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Måltider og putning

Kære Helen, Tak for nogle rigtig gode råd sidste gang:) Min søn, når han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annonce