Brev:
Hårpilleri
Kære Helen,
Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige på 2 år. Vi/ jeg især bokser med nogle udfordringer som jeg håber du kan mig råd og vejledning omkring hvad jeg som mor kan gøre.
Min datter (L) er født på helt normal vis uden komplikationer. Vi har altid haft udfordringer med søvn, da (L) hellere vil opleve verden end at sove.
Jeg har nu længe (siden (L) var 6 måneder) haft udfordringer med at hun piller mig i håret når hun skal have tryghed. Når jeg fortæller andre, at min datter bedst kan lide at ligge med ansigtet helt op i mit samt pille mig i håret, bliver jeg altid mødt med “nåårh”. Det i sig selv gør at jeg får voldsomt dårlig samvittighed over at jeg på ingen måde kan sove eller synes det er specielt hyggeligt at ligge og blive pillet/revet i håret når jeg forsøger at sove. Ofte vågner jeg af at ...
... (L) har filtret mit hår så meget at jeg skal hjælpe hende med at få hendes fingre ud af mit hår igen eller jeg ligger med tåre i øjnene fordi det gør så ondt.
Min udfordring kan virke minimal men det påvirker min tilstedeværelse med min datter, at jeg konstant skal flytte hendes arme væk fra mit hår eller flytte hende væk fra mig om natten. Jeg er træt og har forsøgt såååå mange forskellige ting nu. Det eneste der har hjulpet en smule er at vi har fundet en kludedukke med hår på hovedet som hun godt kan lide at ligge og filtre fingrene ind i, men så snart jeg ligger ved siden af ‘søger’ (L) mig, altså i søvne, kravler helt hen til mig hvor jeg så flytter mig lidt og (L) så kravler med. Det gør vi så hele natten lang hvilket er voldsomt udmattende.
Håber du har nogle gode råd til mig, da jeg er ved at være desperat.
Venlig Hilsen
Nina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.