Annonce

Annonce

Svar: Motorik og bevægelse - kan det gå for hurtigt


20. juni 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære glade mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Hvor er det dejligt, at din lille datter er så aktiv og godt med motorisk. Hun lyder til at være stærk i ryg og nakke og lyder til at nyde at ligge på maven - det er super godt. Det er netop fra maveliggende stilling, at børn får styrke til senere at kunne sidde, begynde at krybe, kravle osv. Så det er så dejligt og fint, det du fortæller :)

Det kan ikke gå for hurtigt, forstået på den måde, at den udvikling din datter er igang med, skal du ikke forsøge at bremse. Når det er sagt, så skal du dog heller ikke pace hende. Med det mener jeg, at du meget gerne må støtte hende i den udvikling, der sker, men du skal ikke begynde at kræve noget af hende, som hun ikke selv viser sig parat til. Det betyder, at du f.eks. ikke skal begynde at sætte hende op, før hun er parat til at sidde, ikke skal begynde at lade hende gå, før hun selv rejser sig ved møblerne og gør tegn til at ville gå osv. Det er vigtigt, at du støtter hende, guider og hjælper hende der, hvor hun er - men ikke forsøger at få hende til noget, som hun ikke selv viser tegn til at ville.... håber det giver lidt mening :)

Derudover har du helt ret, når du skriver "kan hendes hjerne følge med?" Når man har så motorisk aktiv en pige som du har, så vil man nogle gange opleve, at det motoriske går lidt ...


Annonce

... hurtigere, end hjernen helt kan kapere. Nogle børn begynder f.eks. allerede at kravle, når de kun er 6 måneder gamle - hvor de fleste børn først kravler i 9-12 måneders alderen. Og det kan godt give lidt udfordringer. For når man begynder at kravle meget tidligt, så får man en masse ekstra stimuli, begynder at skulle forholde sig til verden på en ny måde, begynder at adskille sig fysisk fra mor og far osv. på et tidspunkt, hvor mange andre børn slet ikke er der, og det betyder, at man nogle gange godt kan mærke, at de motorisk fremmelige børn får sværere ved at sove, måske bliver lidt mere pyldrede, sværere at stille tilfredse osv. Den store oplevelse af verden, som de får, fordi de motorisk er langt fremme, gør det svært for dem at koble fra. Det er svært, når man er 9 måneder, men det er bestemt svært, når man kun er 6 måneder...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det skal dog ikke forhindre dig i at støtte din datter i den udviklning, som hun går igennem. Du skal som sagt støtte hende, der hvor hun er. Du skal blot indstille dig på, at hvis hun fortsætter med motorisk at udvikle sig hurtigt og måske begynder at kravle i en tidlig alder - så kan det godt give lidt ekstra udfordringer f.eks. omkring søvn og det at koble fra dagen.. Men det er helt okay. Det vil være naturligt og hænge sammen med hendes udvikling :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Rolige aktiviteter

Hej Helen, Har du nogle forslag til rolige aktiviteter man kan lave når man...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Badetid er pludselig ufedt

Hej Helen, Min store dreng har altid været glad for at gå i bad, elsker at...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juni 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Udvikling og motorik

Kære Helen Jeg skriver til dig i håb om, at du kan give et besyv med på min...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Udvikling | 8 år

Store sociale problemer

Hej Vores søn på 8 år har store sociale problemer. Hans måde at kontakte...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annoncer

Annonce