Annonce

Annonce

Svar: Gå førend kravle


9. november 2014

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Bobbies mor

Tak for dit brev og fine beskrivelse af jeres skønne dreng:)

Han lyder til at være en fysisk stor og stærk dreng, og det lyder også som om, at I gør alt, hvad I kan for at stimulere ham grovmotorisk - snurre, gynge, dreje ham i alle retninger, lægger ham til at lege på maven osv. for netop at stimulere ham til at komme op på alle fire og derfra lære at kravle… Og det er super fint. Det skal I naturligvis blive ved med.

Har I glatte gulve? Det kan være svært for ham at lære at kravle, hvis gulvet er glat. Her kan det hjælpe at træne på store gulvbrikker, eller hvis I har et fastliggende tæppe, evt. øve det hos bedsteforældre eller andre, som har et fast tæppe på gulvet. Eller I kan forsøge med f.eks. skridsikre knæbeskyttere se gobabygo.dk.

Og ja - så nogle gange vil han begynde at rejse sig, før han kravler, og hvis han rejser sig selv, så er det okay. Du skriver, at han selv trækker sig op, og det er vigtigt. Det skal være ham selv, som trækker sig op at stå ved f.eks. at hive i møblerne, rejse sig ved tremmerne i sengen osv. og ikke jer, som stiller ham op eller går med ham. Du spørger om hans "knæ kan bære hans vægt" og her er det netop vigtigt, at det er ham selv. Hvis han selv rejser sig, trækker sig op, så kan knæene bære, og han vil naturligt "knække sammen", når han ikke har kræfter til at stå mere, hvor I naturligvis skal være der, gribe ham og hjælpe ham med at komme ned på maven igen. Det er sværere at lære at sætte sig, end det er at rejse sig.

Det er rigtig dejligt for ham, at han nu kan ...


Annonce

... opleve verden mere på højkant og han nyder det og elsker at bevæge sig efter storebror - og det er super skønt. Men han skal selv, det er bedst at I ikke går for meget med ham:)

Nogle gange kan det hjælpe at lægge ham op på alle fire og hjælpe ham med at rokke frem og tilbage. Det er fra rokkende stilling, at han lærer at finde ud af at vægtoverflytte, så han finder ud af at flytte den ene arm, så det ene ben, den anden arm, det andet ben osv. I kan ikke hjælpe ham ved at flytte på hans hænder og ben, men derimod ved at hjælpe ham med at rokke, når han ligger i kravlestilling.

Og hvis det så viser sig, at han ender med at rejse sig og gå rundt før han kravler, så går det nok også endda:) Han kan jo lære at kravle senere hen. Det kan også sagtens tænkes, at han vil øve sig i at rejse sig, sætte sig og prøve at komme fra siddende stilling op i stående stilling, og i den forbindelse finder han måske pludselig ud af at kravle, fordi han så har rigtig god balance og rigtig godt styr på sin krop og kroppens bevægelser….


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Krydsbevægelser og koordineringsøvelser er vigtige. Når barnet laver disse bevægelser trænes hjernebarken og højre og venstre hjernehalvdel lærer at arbejde sammen. Og her er det at lære at kravle en vigtig milepæl, men løbet er ikke sket, hvis han lige nu springer det over. Fremover vil det være rigtig godt at han både kravler, kryber, snurrer rundt, hopper - lærer at lave gadedrengehop, lærer at hinke, lærer at klatre:)

Håber du kan bruge dette lidt videre og at det giver lidt ro med på vejen:)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex

Udvikling - børn

Børns motoriske udvikling er forskellig, men du kan bruge følgende rettesnor:

1 mdr.: Barnet prøver at løfte hovedet fra underlaget, når det ligger på maven

2-3 mdr.: Støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.

4 mdr.: Kan selv holde hovedet i siddende stilling. Begynder at trille rundt fra mave til ryg. Rækker ud efter ting.

5 mdr.: Hvis barnet får hjælp til at sidde op, vil det sidde med rank ryg og hovedet i fin...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annonce