Annonce

Annonce

Svar: Moro refleks/masse bevægelser?


19. december 2013

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære forældre

Tak for jeres brev :)

Det lyder for mig som om, at det er mororefleksen, der går igang, netop der, hvor jeres datter er ved at falde i søvn, og hun så spjætter. Det er lidt ligesom, når I selv er ved at sove og pludselig oplever at falde og få et spjæt i kroppen - I kan sove videre, men jeres datter får vækket sig selv og bliver naturligt ked af det og har derefter svært ved at finde ro. Det lyder helt normalt for hendes alder:)

Når I sidder med hende, kan I hjælpe hende med kærtegn, holde om hende, - det at hun kan mærke jer, jeres varme, beroligende ord osv. vil naturligt være med til at berolige hende, ligesom I også kan vugge hende lidt og på på den måde lulle hende videre ind i søvnen. Men når hun skal lægges fra jer, sove i sin lift, så kan det være lidt sværere.

Det kan her være en rigtig god idé at svøbe hende. Det kan være i et rigtigt svøb, hvor I hjælper hende med at holde armene tæt ind til kroppen (se evt. bogen "svøb dit barn, som I kan låne på biblioteket) eller det kan være putte hende godt i dynen eller i en sovepose.

Nogle gange vil det være en rigtig god idé at give hende mælk, skifte hende, svøbe hende og så give hende mælk ...


Annonce

... igen imens hun er svøbt og så først derefter putte hende ned, hvor hun skal sove.

Nogle gange kan det være en god idé at putte hende fra favnen før hun sover helt, lægge hende ned i liften og svingen den frem og tilbage, for på den måde at hjælpe hende med at overgive sig til søvnen, der hvor I ønsker hun skal sove. Andre gange kan det være fint at putte hende i barnevognen, trille hende en tur og atter andre gange vil det være rigtig godt at I lægger jer med hende i dobbeltsengen og med jeres hænder beroligende på hendes krop, giver hende den ro, hun har behov for. Hvis det er særligt hendes hænder, hun slår ud med, så kan det nogle gange hjælpe at holde hende i hænderne og på den måde hjælpe hende til at få fysisk samling på sig selv.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Mororekflesen er ofte stærkest de første ca 3 måneder efter fødslen, herefter bliver det mindre. I 3-6 måneders alderen får barnet naturligt mere kontrol over sin krop og kroppens bevægelser, barnet begynder at kunne bruge kroppen mere bevidst. Der kan dog sagtens være masser af bevægelser og barnet kan sagtens sove uroligt også i denne alder:)

Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med hende :)

Og rigtig glædelig jul :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce