Annonce

Annonce

Svar: Mor på diæt


17. april 2019

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre fra dig igen :)

Det lyder som om, at man mistænker, at du har allergi, og at man i den forbindelse vil fjerne visse fødevarer fra din kost - og efter diætperioden så provokere dig med de pågældende fødevarer, hvor man så vil observere dig, når du indtager de mistænkte fødevarer eller tilsætningsstoffer igen. Hvis du får symptomer, når du spiser den mistænkte fødevare under provokation, så skal du undgå denne fødevare fremover. Hvis du ikke får nogen symptomer ved indtagelse, så kan du forsætte med at spise den pågældende fødevare...

Du må stadig spise kød, frugt, grøntsager, men skal leve uden gluten, mælk og præfabrikerede fødevarer i en periode. Og med den alder din dreng har nu, hvor han er 1.5 år, så tænker jeg godt, at du kan gøre dette uden problemer. Han har jo en alder, hvor han selv spiser sundt og varieret - det er ikke amningen 1-2 gange dagligt, som sikrer hans ernæringsbehov, det er hans generelle indtag af varieret mad. Selvom modermælken naturligt giver ham forskellige antistoffer og indholdet af f.eks. kalk og fedtstyrer også kan være højt og vigtigt afhængig af din normale kostsammensætning og mælkeindtag, så vil amningen på dette tidspunkt være mest tryghed og nærhed for jer begge - hvilket også er rigtig meget værd.

Mine overvejelser går således ikke ...


Annonce

... så meget på, hvorvidt din dreng vil komme til at mangle næringstoffer i perioden, men mere på, at du faktisk godt kan risikere, at amningen stopper. Når du går på en diæt og ændrer din kost voldsomt i forhold til tidligere, så vil der være en risiko for, at din mælk ændrer smag. Og det er dette din dreng kan reagere på. Hvis din mælk pludselig smager anderledes, så kan du derfor risikere, at han vil afvise brystet, fordi det er "forkert" for ham. Det er ikke sikkert, men det kan ske, og det skal du naturligvis være forberedt på.

Når du skriver, at du ikke føler, at hverken du eller din dreng er parate til at stoppe amning, så skal du derfor have in mente, at du kan risikere, at amningen stopper. Du kan sagtens give ham de næringstoffer, han har behov for via en almindelig sund kost, og han må jo meget gerne spise nogle af de ting, som du ikke selv spiser og drikker. Han skal ikke være på diæt :) Tryghed og nærhed kan han også få på anden vis - han kan sagtens være tæt med mor, I kan sagtens kysse, kramme, nusse og være hud mod hud, uden at han behøver blive ammet. Men du skal naturligt være parat til det, hvis han viser sig at vælge brystet fra :)


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre i din beslutning om, hvad der er vigtigst for dig, og hvad du vil have det bedst med :)

Rigtig god påske - og held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annonce