Annonce

Annonce

Brev:

Dårlig mave 2 1/2 uge


7. december 2023

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen

Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger siden. Han er meget nysgerrig og interesseret i det og set gik også let. Så fik han efter få dage forstoppelse, og vi gav en lactulose to gange, men stoppede så da der hurtigt kom gang i maven. Efterfølgende blev det så mega tyndt, og så fortsatte det bare. Det har nu været diarre agtigt, grønt og slimet i 2 1/2 uge. Om natten kan han lave et par bleer der er mere almindelige, men morgen og hele dagen er der mange tynde. Han er forstyrret af det om aften og nat og det eneste der kan få ro på maven er at jeg ammer. Så derfor ammer jeg ham nærmest med 1-2 timers mellemrum hele natten. Det er hårdt for os begge og jeg undrer mig også over hvorfor det fortsætter.

Han er blevet podet to gange ved læge og det har intet vist. Han er frisk og glad om dagen (nogle dage lidt ekstra pylret pga maven), og har egentlig også gerne ville spise på trods. Han får grød (nu havdregrød) til morgen, grøntsagsmos til middag fx med kogte kødboller, blød frugt eller ...


Annonce

... frugtmos til snack og aftensmad sådan lidt a la hvad vi spiser. Igår ville han dog ikke rigtig spise og jeg er sikker på at det var maven der drillede.

Jeg er usikker på om jeg skal holde madpakke helt og bare amme - om det er nok? Han får nogle gange MME i flaske, det fungerer fint. Skal jeg give mere af det for at sikre mig han bliver mæt?

Han får en aftenflaske med MME men på trods heraf vil han ammes to timer efter, så vi tænker ikke at det er sult der gør at han natammer hele tiden, men mere forstyrrelsen i maven.

Tidligere havde han kun afføring en gang dagligt og det var normalt gul/brunt og han havde aldrig natafføring. Han har aldrig taget lange ammestræk om natten trods at han bruger sut og at vi også benytter os af slyngevugge. Men nu er det bare ikke godt.

Vi skal til Asien i en måned d 31 december og jeg vil bare virkelig gerne have styr på den mave inden.

Burde vi gå tilbage til kun amning og se hvad der sker? Og i så fald, får han så nok næring bare via mælk?

Hilsen
en lidt træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. juni 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby behov for ekstra væske i varmen?

Kære Helen Vores dreng er nu 5.5 måned gammel og får fuld flaske. De...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvordan får baby jern nok?

Kære Helen Så vender jeg tilbage :) Vi har fået en efternøler her i...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Udstyr | 6 mdr.

Tudkop - ja eller nej?

Hej Helen Tusind tak for dit svar omkring overgangen fra flaske til kop. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Fra flaske til kop og spisetid

Kære Helen. Min søn er nu 6.5 mdr. gammel, og jeg kan ikke forstå, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce