Brev:
Bider under amning - 6 mdr.
Kære Helen,
Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift. de udfordringer, vi oplevede i forbindelse med vores datters søvn. Vi prøvede lidt af, fandt en rytme, der virker for os og nyder nu nætterne med to-tre opvågninger.
Vores spørgsmål denne gang er i en lidt anden boldgade. E er nemlig begyndt at bide.
E har længe gerne ville bide i sine fingre, vores fingre, bideringe, legetøj og andet, hun møder på sin vej. I den seneste tid er hun dog begyndt at bide under amning. Og med fire små (og meget skarpe) tænder fordelt i over- og undermund, synes jeg ikke just, at det er en sjov tendens.
Vi har læst lidt rundt omkring, og vi synes, at der findes forskellige svar på, hvordan der bør reageres i situationen. Nogle steder skrives det, at barnet skal irettesættes roligt og blidt, men kontant nok til, at det forstår, mens der andre steder skrives, at ...
... barnet gerne skal opleve at blive ”forskrækket” i situationen, således det lærer, at den slags ikke er OK.
Jeg kan mærke, at jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal håndtere det. Tidligere har det været nok at tage hende fra brystet og lægge hende tilbage kort tid efter, men det er desværre ikke tilstrækkeligt længere. Nogle gange når hun kun lige at få fat, die kortvarigt – og så begynder hun igen.
Det er langt fra hver gang, at hun bider. Men stadig på daglig basis.
Hvordan bør situationen håndteres? Skal jeg irettesætte roligt og blidt? Eller skal jeg forsøge med et højere ”nej” eller ”av” i et forsøg på at ”forskrække” hende – og derigennem lære hende, at det gør ondt på mig? Jeg føler mig fortvivlet, og jeg kan mærke, at jeg er bange for potentielt at komme til at skræmme hende i en sådan forstand, at hun tager afstand fra mig (og/eller brystet).
Venligst,
Forældre til E.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.