Annonce

Annonce

Svar: Sove rytme og modermælkserstatning


17. juni 2007

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Pia

Først tillykke med den lille dreng og det lyder som om at Elias er en rigtig sulten fyr, så mon ikke vægten snart stiger med sådan et indtag:o)

180ml lyder faktisk af en hel del, men nu skriver du ikke hvor meget og hvor tit du ammer og heller ikke hvor meget Elias vejer.

Du skal som en tommelfingerregel regne med at han skal have ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Og det kan jo være svært helt at beregne, når han både amme og får flaske for du ved jo reelt ikke hvor meget han spiser hos dig.

Som udgangspunkt er det altid en god idé at lade ham starte ved brystet, så han fortsat stimulere dig til at producere mælk og så supplere op med en flaske efterfølgende. Men måske skal du ikke give flasken lige med det samme, da han virker til så at blive overfyldt og det betyder at han gylper en del og samtidig heller ikke sover.

Som sagt så afhænger hans indtag af hvad han vejer. Hvis han f.eks. vejer 4000g så skal han have mellem 650-700ml i døgnet og vejer han f.eks. 5000g så skal han have mellem 800-850ml i døgnet. Fordeler man dette på ca 6 måltider dagligt, så skal han have mellem 110-150ml hver 4 time. Nogle gange spiser han måske lidt mere og andre gange lidt mindre og den fleksibilitet må der være. Når jeg skriver hver 4 time, så er det fra den ene amning/flaske begynder til den næste begynder. Det vil sige at hvis du ammer/giver flasker kl. 12, så skal den næste amning/flaske gives senest kk. 16 også selvom han egentlig først var færdig kl. 13...

... og når det er sagt, så må du også her være ...


Annonce

... fleksibel og prøve at finde en rytme som kan passe til din lille dreng.

Det vil være en rigtig god idé, hvis du kan svøbe ham og give ham en sut. Samtidig skal han naturligvis også pludres med og have god kontakt, men han bør ikke være vågen i mange timer af gangen. De fleste børn vil i din drengs alder ikke kunne klare at være vågne i mere end max 2 timer ofte mindre, så skal de sove igen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan overveje om du skal starte med at amme og lade ham spise, hvad han viser tegn til at have behov for. Hvis han bare falder i søvn ved brystet og virker træt og mæt, så har han sandsynligvis ikke behov for yderligere, men hvis han er vågen og har lyst til at snakke, så gør du det. Skift ham undervejs, nyd tiden med ham og udnyt at han gerne vil og er på. Når han så er ved at vise træthedstegn og trænger til at sove igen, så kan du svøbe ham og give ham en flaske som han så falder i søvn med. Måske vil han spise lidt, måske en større mængde, - du må forsøge dig frem. Hvis han bare sover, så kommer der ikke nogen bøvs lige der, så læg ham fra dig, men ellers så sid lidt med ham og se om han kan bøvse og læg ham så ned.

Det at han er svøbt hjælper ham til bedre at kunne finde roen selvom han ikke er i favn. Læg ham evt. i liften, sving ham lidt frem og tilbage eller vug ham lidt i barnevognen og hjælp ham på den måde med at sove - her må han gerne få en sut.

Jeg håber at ovenstående giver dig lidt mere hjælp til hvad du videre kan forsøge og at det vil give jer begge lidt mere ro. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annoncer

Annonce