Annonce

Annonce

Svar: Sover min baby for meget? - 3 mdr.


12. april 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Det gennemsnitlige søvnbehov for et barn på 3 måneder er ca. 15 timers søvn i døgnet. Og hos de fleste børn er det fordelt sådan, at barnet sover ca 10 timer om natten afbrudt af at få mælk og så sover barnet ca 5 timer i løbet af dagen fordelt på 3 lure.

Jeres dreng sover derfor en del mere end gennemsnittet, hvis han ofte sover 17-18 timer og nogle gange mere, og selvom gennemsnitlige tale betyder, at nogle børn sover mere og andre mindre, så sover han stadig en del. Og det må han i princippet godt, MEN det er naturligvis vigtigt, at du er opmærskom på om han blot har et godt sovehjerte eller om der er noget fysiologisk som forklarer, hvorfor hans søvnbehov er så stort.

Har han været til 3 måneders undersøgelse hos egen læge? Og er han der blevet lyttet på hjerte og lunger? jeg synes det vil være en god idé, at du for en sikkerheds skyld lige får jeres læge til at tjekke ham igennem :)

Derudover skal du naturligvis være opmærksom på, hvordan han udvikler sig og generelt trives. Det er vigtigt, at han f.eks. melder sig til måltiderne og at han spiser effektivt og får sit behov tilstrækkeligt dækket. Det lyder her rigtig fint med 6 flasker i døgnet og et samlet indtag på ca. 900 ml mme. Det lyder ikke som om, at han mangler mad.

Det er også vigtigt, at han er vågen og aktiv i sine vågne perioder. Han må på ingen måde virke sløv eller apatisk. Du skal kunne se, at han kikker på dig, er interesseret i sine omgivelser, han skal pludre og snakke med dig, indgå i dialog, bruge sin stemme mere og mere til direkte kommunikation, han skal smile til dig, begynde at genkende om han er i favn hos dig, far eller en fremmede. Han skal reagere på skiftning, få tøjet af, når han kommer i bad osv. Og må ikke på nogen måde virke passiv.

Han skal også bruge sig selv motorisk, støtte på benene, når I holder ham, holde hovedet selv, dreje sit hoved bevidst efter lys og lyd, ligge på maven dagligt og løfte hovedet i maveliggende stilling, øve sig i at trille, dreje om sin egen akse, bruge sine hænder, sutte på sine fingre osv. Så han også virker aktiv motorisk.

Ud fra det du beskriver - at han spiser godt og når han er vågen, så er han "glad ...


Annonce

... og tilfreds, god til kontakt, pludrer og smiler osv." så lyder det som om, at han trives rigtig godt og blot har et godt sovehjerte - hvilket I så naturligvis skal glæde jer over. I skal dog også være klar over, at det godt kan ændre sig lidt, så han de næste måneder frem begynder at ændre søvnmønster og måske begynder at have en længere vågenperiode om aftenen eller begynder at sove lidt kortere lure... og det vil så også være helt okay og naturligt for hans alder :)

Med hensyn til afføringens farve, så er det helt normalt, at afføringen kan være grøn med den alder jeres dreng har nu. De første ca. 2 måneder vil barnets afføring normalt være gul, herefter får c.a 1/3 af alle børn grønlige afføringer og når barnet begynder med skemad, så skifter afføringen atter farve og bliver mere brun. Farven på børns afføring afhænger dels af maden barnet spiser, men også af bakteriefloraen, som igen bliver påvirket af hvilken mælketype og mad barnet får...

Når afføringen bliver grøn så skyldes det først og fremmest at bakteriefloraen omdanner galdefarvestoffer til netop en grønlig farve. Afføringen kan være grøn som pesto, den kan også være helt mørkegrøn og i sjældne tilfælde kan den blive så mørk grøn, at den næsten virker sort.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Børn der ernæres med modermælk vil have hyppigere og ofte også tyndere afføringer end børn der ernæres med modermælkserstatning. Og da du giver flaske, så vil det også ofte være sådan at afføringen kan virke lidt mere grøn og den kan også lugte lidt mere syrligt på grund af modermælkserstatningen - ligesom det også kan spille ind, hvilken type erstatning du giver :)

Det er altså normalt, at hans afføring kan have forskellige grønlige nuancer og det vigtigt er som du skriver - at han ikke viser tegn på ondt i maven og at afføringen kommer uden større problemer. Han må ikke have ondt i maven, og det må ikke gøre ondt at komme af med afføringen, og han må ikke have hård mave. Når han får fuld flaske, så er det vigtigt at hans har afføring mindst en gang i døgnet og det må ikke være svært for ham at komme af med - og det lyder som om, at han trives som det er :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Muslingeskaller

Nogle kvinder oplever at muslingeskaller hjælper ved revnede og ømme brystvorter. Læs mere i babylex under S (Skaller).

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annoncer

Annonce