Annonce

Annonce

Svar: Natteroderi - 5 mdr


31. august 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Nikoline

Tak for dit brev :)

Lad mig starte, hvor du slutter - jeg anbefaler normalt først, at barnet kommer på eget værelse omkring 6 måneders alderen. I denne alder kan de fleste børn vende sig selv, sparke dynen af og skifte stilling undervejs i deres søvn, og risikoen for vuggedød er derfor betydeligt mindre fra 6 måneders alderen...

Det vil være rigtig godt, hvis I kan forsøge at skabe en fast rytme om dagen nu. Det vil være rigtig godt, hvis Valdemar tilbydes skemad to gange dagligt - frokost og aften, og at du forsøger at skabe en rytme med 3 lure dagligt - formiddagslur, middagslur og en powernap sidst på eftermiddagen. Det vil være rigtig godt, hvis mælk kan indgå som en fast del af hans putteritual.

En fast rytme om dagen hjælper med at sikre ham både mad og væske nok hele dagen igennem og dermed sikre, at han ikke vågner og virker søgende om natten, fordi han reelt er sulten... Det er dog stadig normalt med mælk midt nat, så det lyder rigtig fint, at han får mælk omkring midnat, midt nat og tidlig morgen.

Som du skriver, sker der udviklingsmæssigt meget med ham lige nu, og det kan sagtens give ekstra urolig søvn og opvågninger om natten. Her er det dog vigtigt, at du forsøger at hjælpe ham videre i søvnen med kærtegn, beroligende hænder, stillingsskift, pytter dynen på ham igen osv. Men uden at du giver ham sut i munden hver gang. Pas på at du ikke per automatik giver ham en sut i munden, hver gang du hjælper ham videre... prøv at få ham videre i søvnen uden :)

Det er sådan, at hvis I begynder at vænne ham til at sove med sut i munden nu, så kan det på sigt give ham det jeg kalder for vanebetinget afbrudt søvn, hvor han lærer at vågne, hver gang han taber sutten og lærer, at I kommer og putter den i munden på ham. Derfor er det godt, hvis du kan ...


Annonce

... forsøge at få ham videre i søvnen om natten, uden at han hver gang tilbydes sut i munden...

Og prøv også nogle gange at vurdere, om han behøver hjælp hver gang. Det er her at eget værelse kan komme på tale. Hvis han ligger meget uroligt, klynker i søvne, småsnakker i søvne, smasker i søvne osv. så er det naturligt svært ikke at hjælpe ham og trøste ham.. men nogle gange vil han fint kunne komme videre i søvnen uden din hjælp, netop fordi det foregår i drømme. Så hvis I sover i hvert sit værelse, så vil han finde søvnen selv, og du vil kun reagere på ham, når han græder og rigtigt har brug for dig... Modsat - andre gange vil det være godt, at du netop reagerer på ham hurtigt, så han ikke vågner for meget op, fordi han så kan være sværere at trøste og få tilbage i søvnen - det er en svær balance at finde, men prøv :)

Du fortæller, at han ofte starter dagen kl ca. 06, og det er naturligvis helt okay, hvis han starter dagen tidligt, så vil hans lure i løbet af dagen ofte også ligge tidligt... Du har også tidligere fortalt, at han ofte spiser skemad om formiddagen, og ud fra dette, har jeg lavet en dagsplan, der ser således ud:

Nat 04: Flaske og sover videre, vågner og starter dagen ca. kl 06

Morgen 7.30-8: Flaske og puttes herefter til første lur

Formiddag 10: Tilbydes lidt grød, evt. med frugtmos som topping. Vand af kop.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Frokost 11.30: Flaske og puttes til middagslur

Eftermiddag 15-15.30: Flaske og puttes til dagens 3. lur

Aften 18: Tilbydes lidt grøntsagsmos, vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca kl 19.30-20

Sen aften 24: Flaske og sover videre

Det lyder som om, at I lige nu går igennem lidt urolig periode og at tiden derfor arbejder lidt for jer. Jeg håber dog, at mine tanker hjælper lidt videre på vej, og at de også giver lidt ro :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Korte lure - 2 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 7 uger, han ammes fuldt og han tager fint på og...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annoncer

Annonce