Annonce

Annonce

Svar: Afføring - 1 mdr.


12. april 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev :)

Der er en tendens til, at børn, der får modermælkserstatning, oftere får problemer med forstoppelse, og det er derfor rigtig godt, at du er opmærksom på dette. Det er naturligt vigtigt, at din drengs mave fungerer så godt som muligt.

Han bør ikke have formet eller fast afføring. Når han har afføring, så bør afføringen være grødet i konsistensen, og det anbefales, at han har afføring en gang i døgnet eller mindst hver anden dag. Hvis du oplever, at der går længere tid mellem hans afføringer, eller du oplever, at afføringen virker formet eller fast, så skal du reagere.

Det er rigtig fint, at du giver ham Allomin Syrnet 1. Den indeholder blandt andet citronsyre, som kan ændre proteinernes struktur, og som derfor med fordel kan gives til børn, der har problemer med maven. Hvis det ikke fungerer for jer, så kan du prøve at skifte over til Allomin Sensipro 1, der i opbygning ligner Allomin Syrnet, men som også indeholder mælkesyrebakterien Lactobacillus Reuteri Protectis. Mælkesyrebakterier kan være med til at gøre, at mælken bliver lettere for din dreng at fordøje.

Du kan også vælge at bibeholde Allomin Syrnet 1 og så tilbyde ham mælkesyrebakterier ved siden af. Der findes forskellige muligheder f.eks. Semper dråber, Lactocare Baby, Zelactin, Duolac og mange flere.

Hvis intet af dette hjælper, så kan du prøve med en anden type erstatning. Alle erstatninger i Danmark er gode, men nogle børn trives bedst på en type og andre på en anden. Nestle laver f.eks. NAN Sensilac 1, som er specielt til børn med koliksymptomer eller forstoppelse.

Sørg altid for at blande erstatningen korrekt, så du følger anvisningerne på pakken.

Og så er der også den ...


Annonce

... mulighed, at du giver din dreng lidt laktulose. Det er flydende afføringsmiddel, som du kan købe i håndkøb. Du må give din dreng 1 ml pr kg han vejer, og det fordeles over to doser dagligt. Det vil sige, at hvis han f.eks. vejer 5 kg, så kan du give ham 2.5 ml morgen og 2.5 ml aften. Du bør starte med at give 1 ml morgen og 1 ml aften og så se, hvordan hans mave reagerer på dette. Hvis det ingen effekt har, kan du øge ham lidt, men giv det også tid til at virke. Laktulose blødgør afføringen, så han bedre kan komme af med den. Er du usikker på det, så kan du også altid ringe til lægen og spørge, hvordan du skal forholde dig.

Derudover, så er det rigtig godt, at du hjælper ham med massage, cykler med benene osv. Giv ham også gerne et bad, da varmen fra vandet kan få tarmene til at slappe af i maven. Du kan evt. starte med at bade ham og så afslutte badet med lidt babymassage.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det er også rigtig godt, at du lægger ham på maven dagligt. Læg ham gerne hen over en ammepude eller hen over dine lår eller på din brystkasse, så er det ikke så hårdt for ham at ligge på maven, som hvis han ligger på et fladt gulv. Når han presser og bliver rød i hovedet, så kan det også være fordi han øver sig, og det naturligt stadig er svært for ham og kræver mange kræfter at holde hovedet selv. Prøv at gøre det til en vane, at hver gang du lægger ham fra dig og han er vågen, så starter han med at ligge på maven. Det vil også styrke hans nakke, skulder og rygmuskler, styrke hans motoriske udvikling, ligesom det vil være med til at forebygge lejringsbetinget skævhed af kraniet, og så vil det ofte også hjælpe på maven.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Rigtig god påske!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

21. september 2023 | Diverse | 6 mdr.

Sved baby

Hej Helen. Jeg er nødt til lige at forhøre mig ang min søn på 6,5...

Læs hele brevet og Helens svar


12. september 2023 | Diverse | 2 mdr.

2 måneder og hård mave

Hej Helen. Jeg fødte den 27-07 en lille pige. I de første 2 uger startede...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.

Navlepilleri :)

Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2023 | Diverse | 2 mdr.

Baby vægtøgning og trivsel

Hej Helen Tak for en rigtig god brevkasse og for alle dine svar :) Som du...

Læs hele brevet og Helens svar


6. august 2023 | Diverse | 2 år, 8 mdr.

Hvordan hjælper jeg min datter?

Kære Helen. Vi har mange udfordringer med vores datter på 2 år og 8 mdr. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce