Annonce

Annonce

Svar: Brug af sut - 2 år


28. januar 2017

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor til pseudotvillinger

Tak for dit brev :)

Der er nok ingen tvivl om, at det påvirker jeres dreng, at han er blevet storebror. Det er helt naturligt, at børn kan "gå lidt tilbage" i deres udvikling, at de ikke kan de samme ting, som de tidligere har kunne eller at de pludselig virker mere klyngende, mere tryghedssøgende, har brug for sutten mere osv. fordi det er naturligt svært at skulle dele mor og far med en anden...

Og det spiller naturligt også ind, at han har været syge af flere omgange de sidste måneder. Hans behov for sutten er derfor også blevet øget, og det har givet ham ekstra ro og trøst. Sutten er på mange måder hans bedste ven :)

Det er naturligvis en balance, I skal forsøge at finde - på den ene side, skal han have lov til at få sin sut lidt mere og på den anden side, skal I også holde fast i, at han godt kan finde trøst og ro på en anden måde og ikke bare per automatik tilbyde ham sutten. Med den alder han har nu, så skal sker der rigtig meget med hans sprogligt udvikling og det er uhensigtsmæssigt, hvis han har sutten i munden, når han f.eks. taler...

Det vil være rigtig godt, hvis I kan give sutten en fast plads, hvor han selv er med til at lægge den om morgenen, når I står op og dagen begynder. Så ligger den der og venter på at han skal ...


Annonce

... sove til middag eller puttes til natten, hvor han så kan få den igen - og når han skal i vuggestue, kan han få en sut i tasken. Den kan have en lille æske eller sit eget rum og han må gerne selv være med til at komme den i tasken, så han ved, at den er med, men så den netop er i tasken og ikke i munden.

Derudover skal I naturligvis være opmærksomme på at tilbyde ham et alternativ til sutten i løbet af dagen. Han kan godt have behov for lidt at drikke eller lidt at gumle og sutte på i stedet for sutten. Så giv ham gerne lidt frugt, et stykke agurk, et jordbær eller lignende, som han kan spise og som afleder ham og får ham lidt væk fra suttebehovet.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Ligesom I naturligvis skal være opmærksomme på at give ham ekstra fysisk kontakt, nærhed og kys og kram, så han mærker jer tæt på og får ekstra trøst af jer netop nu, hvor han har det lidt svært. Det er ikke jer og trøst han skal undvære, det er behovet for sutten som helst ikke skal øges for meget :)

Så jeg tænker, at en gang imellem skal I naturligvis lade ham få sin sut, finde ro og trøst med den, og andre gange må I gerne holde fast i at han ikke behøver den og så give ham trøst og ro med jeres fysiske kontakt og tilbyde ham alternativer til sutten :)

Håber I kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. oktober 2017 | Diverse | 13 mdr.

13 måneder og tandbørstning

Kære Helen, Tak for dine tidligere svar med putning og søvn - min nu 1...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2017 | Diverse | 17 mdr.

Hjem fra vuggestuen

Hej Helen Vores søn er vred og ked af det hverdag når han kommer hjem fra...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce