Annonce

Annonce

Svar: Ammestop - er det nu?


8. maj 2019

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sarah

Tak for dit brev og fine beskrivelse :)

Ja, det lyder som om, at din dreng nu har sagt fra overfor brystet, og det er så fint, når det kan ske på denne måde. Han har gradvist trappet ned og har det rigtig fint med at undvære brystet - og du har lyttet til ham og fulgt hans behov - og det lyder som om, at du faktisk også selv er klar, blot lidt overrasket over, at det kan gå så let.. :)

Du skriver, at du har følt, at det er dig, der det sidste stykke tid har presset ham til amningen, og det kan man nogle gange godt gøre - og faktisk kan det også lykkes at få ham til at die igen - MEN - i givet fald vil han ikke selv sige fra, det bliver noget du som mor skal beslutte senere hen, og det kan faktisk blive ret svært, fordi han naturligt også bliver mere og mere bevidst om brystet...

Jeg synes, du skal glæde dig over, at du har ammet din dreng til han var næsten 1 år, og at han gradvist selv har sagt fra. Det er så dejligt, og præcist som det skal være :) Jeg ved fra et af dine tidligere breve, at far skal overtage barselsorloven nu, og det gør det betydeligt lettere for far og søn, når jeres dreng ikke længere skal ammes. Og det vil også være dejligt for dig, at du ikke får afbrudt din nattesøvn osv. på grund af amning, når du starter på arbejde igen :)

Jeres dreng lyder til at spise rigtig godt, og han drikker også både vand og mme af kop. Ernæringsmæssigt har han ikke brug for amningen, og væskebehovet skal du naturligvis hjælpe ham med at få ...


Annonce

... stillet med vand til måltiderne samt som tørstslukker ind i mellem.

Han bør stadig tilbydes mme i sin grød og mos og kan også få lidt mme af en kop en gang imellem. Det vil være med til at sikre hans indtag af blandt andet kalk. Han må også gerne tilbydes lidt neutral yoghurt eller A38 (3.5% fedt), med den alder han har, ligesom han også kan få lidt sovs om aftenen, hvis I spiser dette. Hvis han samlet får ca 400 ml dagligt alt incl, så er han dækket ind.

Når han bliver 1 år så kan han tilbydes lidt letmælk af en kop - i starten ikke mere end 100 ml, men gradvist kan mængden af komælk øges. Får han mellem 350-500 ml mælk og surmælksprodukt dagligt, så er hans behov dækket ind. Fra 2 års alderen kan du begynde at tilbyde ham skummetmælk og minimælk - nogle børn har dog brug for letmælk frem til 3 års alderen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Børn under 2 år må ikke få skyr, fromage frais, ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt. Det anbefales også, at du begrænser produkter med frugt på grund af sukkerindholdet og i stedet giver ham neutrale produkter og selv tilsætter frugt og bær.

Hvis han ikke tilbydes nogen former for mælk eller mælkeprodukt, så anbefales det, at han tilbydes et dagligt tilskud af calcium på 500 ml. Det kan gives som tabletter og brusetabletter. Hvis han får det som tabletter skal denne knuses indtil han er ca. 18 måneder og bedre kan tygge den...

Jeg håber, at dette hjælper lidt videre og også giver lidt ro med på vejen :)

Fortsat held og lykke med det hele!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

10. august 2020 | Amning | 5 mdr.

Fra bryst til flaske - 5 mdr.

Hej Helen Min søn på 5 mdr har fået to fine tænder men det har desværre...

Læs hele brevet og Helens svar


10. august 2020 | Amning | 0 mdr.

Sulten uafbrudt

Hej Helen Jeg har en søn, som er halvanden uge gammel, født 41+2, vejede...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2020 | Amning | 1 mdr.

Vægt og tungebånd

Kære Helen Så er lillebror kommet til verden og han er så skøn! Mit...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2020 | Amning | 0 mdr.

Nyfødt og amning

Kære Helen Jeg har en nyfødt dreng på 8 dage, han sover naturligt meget og...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Amning | 9 mdr.

Amning 9 måneder

Hej Helen Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce