Annonce

Annonce

Svar: Tilbyde samme bryst eller det andet


8. juni 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Man kan ikke sætte tid på en amning, og derfor kan man ikke sige, at hun skal die i f.eks. mindst 15 minutter for at få fløden med ud. Hvor hurtigt det går eller, hvor lang tid hun har brug for afhænger helt af hendes sutteteknik, din nedløbsrefleks, tidspunktet på døgnet osv. Der er mange faktorer, som spiller ind.

Nogle børn har et stort vakuum, og mor har en meget hurtig nedløbsrefleks, så nogle børn vil være i stand til at "tømme" et bryst på blot 5-10 minutter. Andre børn spiser mere roligt, og har behov for måske 20-30 minutter eller mere på et bryst - det er alt sammen helt normalt...

Det lyder umiddelbart fint, det du gør... Hvis hun efter 5-10 minutter, slipper af sig selv, bliver bøvset af osv. og du så lægger hende til samme bryst, og hun igen spiser i længere tid, så er der højst sandsynligt mælk at komme efter, og det er fint, at hun spiser fra det samme bryst. Hvis hun derimod bliver irriteret på brystet, begynder at trække i brystvorten, forsøger at "malke" ekstra på brystet og virker frustereret, så vil det være fint, at du tilbyder hende modsatte bryst. Og næste gang du ammer, så kan du så starte der, hvor hun sluttede side, lade hende spise i bund der, før du så tilbyder modsatte side.

Det kan også sagtens variere alt efter tidspunktet på dagen. Det kan sagtens være, at du først på dagen skal amme hende af to omgange fra samme bryst, men at du sidst på dagen skal give hende først det ene bryst og så modsatte bryst ...


Annonce

... efterfølgende - eller omvendt.

Du kan bedst vurdere det ved at mærke på dit bryst. Mærke efter hvordan brystet føles, når hun har spist ved dig. Selvom du ikke har de brystspændinger, som du havde lige efter fødslen, hvor mælken løb til, så må det gerne være sådan, at du kan mærke forskel på det bryst, som hun har "tømt" og det bryst, som hun endnu ikke har spist ved. Hvis du stadig har fyldte mælkekamre og kan mærke "knuder" i brystet, når hun har spist der, så må du gerne lægge hende til igen til samme side, evt. i en anden ammestilling. Hvis brystet hun har spist af derimod virker meget blødt og eftergiveligt i forhold til det andet bryst, som hun ikke har spist af, så er det fint at skifte side....


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal også se på hende, når hun spiser - læg mærke til, om hun har mælk i mundvigende og også lytte efter hendes sutterytme. I begyndelsen, hvor hun lægges til, vil hun ofte spise hurtigt, men stille og roligt som hun arbejder sig ind i måltidet, vil hun begynde at spise mere rytmisk og mere langsomt. Sutte, sutte, sutte, pause, synke, sutte, sutte, pause, synke, synke, sutte, sutte, sutte, pause, synke....

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - det er en fornemmelse, som du skal forsøge at have (ved godt, at det kan være rigtig svært) :)

Og så skal du naturligvis også se på hende og hvordan hun udvikler sig, tager på i vægt osv. Hun må gerne have dobbelthage og "elastikker" på arme og lår - det er godt tegn på, at hun får den fede mælk og dermed får nok mælk... :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Amning | 8 mdr.

Ammebarn til flaske

Kære Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som jeg stadig ammer, hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Amning og rytme - 1 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Passiv amning - mor som sut

Hej Helen, Jeg har svært ved at fornemme hvornår jeg bliver brugt som sut...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce