Annonce

Annonce

Brev:

3,5 årig leger ikke rolleleg


18. august 2022

Kategori:
Alder:
3 år, 5 mdr.

3,5 årig leger ikke rolleleg

Hej Helen

Nu vi har barn nr to, bliver det tydeligere for os, at vores ældste er lidt speciel på legefronten. Vi har ikke tillagt det noget betydning, men nu er det et problem ift at få legerelationer til at fungere.

Den yngste på ca 1 år kører rundt med biler og laver bil-lyde, han leger han er en løve og brøler, han bruger puttekasse, stableklodser, hammerbræt som forventet, han leger Legekøkken osv. Det gjorde den store aldrig rigtigt. Klæd-ud tøj er heller ikke rigtigt noget, der batter. Det er som om han aldrig rigtigt har fanget det med rollelege i bred betegnelse. Han har heller ikke lykkes med at finde så meget, han gider dimse med. Nu kan jeg se, at den yngste forsøger at lykkes med noget, når han dimser, såsom at stable klodserne, mens den store leger formålsløst (uden at open ended lege på nogen måder skal problematiseres).

Men det gælder egt lidt generelt, at han ikke helt forstår formålet med ting.

Det vi har oplevet, at han kan fordybe sig i er at røre ved blå sand, og plaske i badekaret. Det undrer mig lidt for han ...


Annonce

... har været udfordret på taktilsansen. Da han var baby ville han ikke føle følebøger, og brød sig ikke om babymassage. Det er (næsten) kureret.

Han har det svært med andre børn. Børnehaven har indstillet til psykolog og støttetimer fordi han har behov for at en voksen hjælper ham med at lege med andre, men også passer på ham fordi han nemt bliver stresset i interaktionen med andre børn.

Han har aktive primitive reflekser, nedsat muskeltonus, udfordret på vestibulærsansen og er lydsensitiv. Efter tredje tungeklip er spisning og udtale ikke længere et problem. Han er alt i alt fysisk udfordret, og alt det synes jeg forklarer utrygheden ved andre børn osv. Derudover er han meget sansestærk og har en imponerende hukommelse, især visuelt. Han har også et flot sprog, ordforråd og abstraktionsevne.

Men jeg kan ikke regne ud hvad forklaringen kan være på hans manglende forståelse for rollelege. Det betyder, at han ofte ikke lykkes med at lege med de andre børn.

Har du nogen tanker, der kan være relevante at dele med mig?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2024 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Følelsesudbrud ved måltiderne

Kære Helen. Jeg vil gerne høre om du har et godt råd til en specifik...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2023 | Sovevaner | 3 år, 1 mdr.

Sove arrangement - fortsættelse af sidste brev

Kære Helen. Tak for dit input til mit sidste brev. Det meste af det du...

Læs hele brevet og Helens svar


30. december 2023 | Sovevaner | 3 år, 1 mdr.

Hysterisk ved puttetid

Kære Helen. Tak for dit svar til mit forrige brev. Nu skriver jeg igen fordi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce