Annonce

Annonce

Brev:

3,5 årig leger ikke rolleleg


18. august 2022

Kategori:
Alder:
3 år, 5 mdr.

3,5 årig leger ikke rolleleg

Hej Helen

Nu vi har barn nr to, bliver det tydeligere for os, at vores ældste er lidt speciel på legefronten. Vi har ikke tillagt det noget betydning, men nu er det et problem ift at få legerelationer til at fungere.

Den yngste på ca 1 år kører rundt med biler og laver bil-lyde, han leger han er en løve og brøler, han bruger puttekasse, stableklodser, hammerbræt som forventet, han leger Legekøkken osv. Det gjorde den store aldrig rigtigt. Klæd-ud tøj er heller ikke rigtigt noget, der batter. Det er som om han aldrig rigtigt har fanget det med rollelege i bred betegnelse. Han har heller ikke lykkes med at finde så meget, han gider dimse med. Nu kan jeg se, at den yngste forsøger at lykkes med noget, når han dimser, såsom at stable klodserne, mens den store leger formålsløst (uden at open ended lege på nogen måder skal problematiseres).

Men det gælder egt lidt generelt, at han ikke helt forstår formålet med ting.

Det vi har oplevet, at han kan fordybe sig i er at røre ved blå sand, og plaske i badekaret. Det undrer mig lidt for han ...


Annonce

... har været udfordret på taktilsansen. Da han var baby ville han ikke føle følebøger, og brød sig ikke om babymassage. Det er (næsten) kureret.

Han har det svært med andre børn. Børnehaven har indstillet til psykolog og støttetimer fordi han har behov for at en voksen hjælper ham med at lege med andre, men også passer på ham fordi han nemt bliver stresset i interaktionen med andre børn.

Han har aktive primitive reflekser, nedsat muskeltonus, udfordret på vestibulærsansen og er lydsensitiv. Efter tredje tungeklip er spisning og udtale ikke længere et problem. Han er alt i alt fysisk udfordret, og alt det synes jeg forklarer utrygheden ved andre børn osv. Derudover er han meget sansestærk og har en imponerende hukommelse, især visuelt. Han har også et flot sprog, ordforråd og abstraktionsevne.

Men jeg kan ikke regne ud hvad forklaringen kan være på hans manglende forståelse for rollelege. Det betyder, at han ofte ikke lykkes med at lege med de andre børn.

Har du nogen tanker, der kan være relevante at dele med mig?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. december 2022 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Sut - 3.5 år

Hej Helen Tusind tak for dig! Jeg har en pige på 3½ år som er så...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2022 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring om natten - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen Vi har en skøn datter på 3 år og 3 måneder, som blev blefri her i...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


25. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Søskendeudfordringer 3,5 og 1,5 år

Hej Helen Vi er meget i tvivl om hvad vi kan gøre for at børnene får et...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til sur 3 årig

Hej Helen, Vi har Storesøster R. på 3 år og 10 måneder og lillebror H. på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce