Annonce

Annonce

Brev:

Finmotorik og læring


23. september 2018

Kategori:
Alder:
4 år, 2 mdr.

Finmotorik og læring

Kære Helen

Vores yngste søn bliver 5 år i denne uge. Har er en dejlig, sprudlende og humoristisk dreng :)

Som du tidligere ved fra vores breve så er han cirka 1 år forsinket i tale og sprogforståelse (det blev konstateret for 1 år siden). Han har udviklet sig meget siden og er sprogligt blevet stærkere. Men jeg er stadig bekymret for om han når at bliver klar til skolestart næste år og egentlig hælder vi til at vi gerne vil have at han får udskudt skolestart. De kender til vores ønske i børnehaven og de er ved at sprogteste ham igen over efteråret således at vi sammen kan tage stilling til om han skal vente 1 år.

Jeg ved dog at det er sjældent at de gør dette i børnehaven/kommunen. Vi ventede jo 1 år med storebror, men det var fordi han ikke rigtig var klar rent modent og havde svært ved at sidde stille. De var også imod det i børnehaven men de sagde at vi bestemte i sidste ende. Vi er i dag så glade for at vi stod på for det har været så godt for storebror at vente 1 år. Han klarer sig rigtig godt i skolen og elsker at gå i skole. Så måske vi er lidt farvet af storebrors ...


Annonce

... eksempel...men.

Lillebror sætter sig aldrig på eget initiativ ved bordet for at tegne/perle eller lave andet finmotorik. Så vi må indimellem selv lægge op til det og få ham hen til bordet. Vi prøver at holde det sjovt og hyggeligt.

Han kan slet ikke skrive bogstaver og han har slet ingen interesse for det. Han kan heller ikke skrive tal. Ikke engang 1 tal kan han skrive. Jeg prøvede idag at sidde med ham og jeg tegnede selv et 1 tal og hjalp ham igang, men han lavede hele tiden vandrette lange streger og han har også svært ved at holde på blyanten.

Han har 4 timers sproghjælp i børnehaven og det har været rigtig godt for ham.
Har du nogle ideer til hvordan vi kan få noget mere læring ind i hverdagen - evt bøger eller redskaber som vi kan bruge?

Han kan tælle til 10 men kludrer i resten af tallene op til 20. Han har også meget svært ved at holde koncentrationen og vil egentlig kun lege med det som han selv vil- lego, magformers (magneter), togbane osv.

Motorisk er han god og løber hurtigt og har lige lært at cykle uden støttehjul.

Tak for hjælpen Helen :-)

Hilsen
En bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. august 2019 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Søn på 4,5 år - social adfærd

Hej Helen Vi er bekymrede for vores søns sociale adfærd. Vores søn på 4,5...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2019 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Mad- og søvnvaner og adfærdsændring

Kære Helen, Lige et par spørgsmål mere om A, denne gang om mad- og søvnvaner...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2019 | Udvikling | 3 år, 7 mdr.

Tilpasning eller svigt?

Kære Helen, Tusind tak for dine gode råd i forbindelse med forberedelse af...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2019 | Sovevaner | 4 år, 8 mdr.

Putning af datter på 4 1/2 år

Kære Helen Jeg skriver til dig vedr min datter på 4 1/2 år. Jeg skrev til...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Renlighed - knap 4 år

Kære Helen. Jeg skriver til dig vedr. min datters renlighed. Emnet fylder...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce