Annonce

Annonce

Brev:

Sygdom og indlæggelser påvirker lillesøster


20. august 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 3 mdr.

Sygdom og indlæggelser påvirker lillesøster

Kære Helen.

Så er vi her igen, denne gang handler det om L. Hun er nu to år og 3 måneder.

De sidste 6 måneder har været hårde, fortvivlende og fyldt med sorg i vores lille familien. Vores store søn har fået konstateret en alvorlig sygdom, hvilket har betydet at vi har været ind og ud af hospitalet, med både korte og længere indlæggelser. Det påvirker naturligvis os alle sammen rigtig meget.

Jeg har følt mig utrolig splittet mellem børnene under storebrors indlæggelser, han græd når jeg forlod ham på hospitalet og L græd når jeg gik fra hende igen.
Jeg kunne overhoved ikke putte hende, hun græd og blev helt ulykkelig hver gang jeg forsøgte at lægge hende fra mig. Samtidig afviste hun mig også ofte når hun besøgte os på hospitalet.

Vi har sørget for at far altid var hjemme med hende når hun skulle puttes og var ham der afleverede hende i vuggestue om morgenen. Ud over det er det kun mormor som har passet hende når vi havde brug for det.

Nu har vi haft 5 uger 'sommerferie' fra hospitalet og L har været hjemme fra vuggestue i 3 uger, vi har haft en dejlig ferie, med massere nærvær og ro, men hun er stadig utrolig 'morsyg' og vil være tæt på mig hele tiden, hun vil helst ikke gå selv men vil bæres rundt både når vi er ude og hjemme.

Når jeg aflevere hende i vuggestue bliver hun rigtig ked af det men personalet siger at hun hurtigt bliver glad igen. Hun skulle have flyttet stue men de har udskudt de da de syntes hun virker for utryg. de har flere gange nævnt at hun er glad for at være der men at de godt kan mærke at hun ...


Annonce

... reagere på det der sker her hjemme.

Hun er i vuggestue fra 9-15, hun har enkelte fridage men det er svært for mig at have begge børn hjemme (storebror er i børnehave to timer om dagen, 4 dage om ugen), da storebror har brug for stille aktiviteter og L har brug for at der sker lidt.

Jeg har stadig nogle gange problemer med at putte hende, hun vil slet ikke give slip på mig når jeg skal lægge hende i sengen, men så snart far tager hende så er der ingen problemer.

Hun sover utrolig dårligt om natten vågner normalt 5-10 gange på en nat, enkelte nætter kan hun sove igennem uden problemer. Når hun vågner er det med gråd, hvis jeg går ind til hende vil hun op og falder straks til ro i mine arme men er umulig at få ned igen (og falder ikke i søvn i mine arme), hun bliver mere og mere ulykkelig for hver gang jeg prøver. Hvis far går ind til hende, putter han hende uden problemer og hun sover straks igen.

Da vi var i sommerhus sov vi alle i samme værelse og der havde vi ligeså mange opvågninger.

Ud over disse 'problemer' er hun jo også en glad og kærlig pige, og på mange måder som en hver anden to årig.

Vi står formentlig overfor flere indlæggelser de næste måneder.
Har du nogle forslag til hvad vi kan gøre for at hjælpe hende igennem denne svære tid, både nu og ved fremtidige indlæggelser?
Det største problem for os lige nu er de mange opvågninger om natten, som virklig er drænende når man i forvejen ikke har så meget overskud.

Jeg håber du endnu engang kan komme med lidt gode råd.

Kærlig hilsen

En bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce