Annonce

Annonce

Skråstol


21. maj 2013

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og kravle. Barnet skal lære glæden ved selv at mosle rundt og på den måde styrke sine muskler. At sidde passivt og blive underholdt er ikke ideelt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at forældre i stedet sidder med barnet på skødet, simpelthen fordi man som forældre altid vil flytte lidt rundt på ...


Annonce

... barnet, når man har det i armene. Det er derfor ikke passivt på samme måde at sidde hos forældrene og at sidde i en stol.

Om brug af skråstole og varighed kan man sige:
- Et lille barn, der ikke kan trille fra mave til ryg, bør max sidde i stolen 2 x 10 minutter dagligt.
- Et barn på 2-3 mdr. som er aktiv og i bevægelse, kan sidde lidt længere.
- Et barn der kan sidde selv, skal ikke længere sidde i skråstol.

Dertil kommer at man skal vurdere hvor meget barnet sidder i autostol. Hører man til de der jævnligt kører op at handle med barnet i en autostol, så har barnet siddet nok for den dag og skal tages ud af stolen og være på gulvet, når man kommer hjem. Det er meget uhensigtsmæssigt at have barnet siddende i en autostol og flytte det over i en skråstol senere.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annonce