Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til søvn (15 mdr.)


21. september 2023

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Hjælp til søvn (15 mdr.)

Hej Helen

Siden jeg sidst har skrevet til dig er der sket virkelig meget. Vi har fundet ud af at min datter ikke tåler en hel række fødevarer, hvorfor hun har haft så meget ubehag frem til hun var 1 år, at hun har været meget udfordret motorisk og socialt.

Heldigvis har det gjort en verden til forskel at hun nu får en kost hun kan tåle og hun har udviklet sig i sådan en fart og vi har kunne trappe hende stille ud af hendes medicin. Da hun var 11 måneder kunne hun ikke engang krybe fordi hun aldrig har ville ligge på maven og på de 4 måneder har hun lært at krybe, kravle og gå med lidt støtte. Så dejligt! Jeg går hjemme med hende frem til næste år.

Nå, nu til vores udfordring. Søvn har altid været meget udfordrende, med mange opvågninger, da hun jo altid har haft ondt. Vi har også haft ok perioder, men nu ved jeg snart ikke hvad vi skal gøre. Hun har altid været ok nem at putte til nat, men nu foregår det med hjerteskærende gråd ligegyldigt hvad vi gør for at trøste, skabe gode putterutiner, sørger for at hun har fået nok ...


Annonce

... at spise osv.

Hun har de sidste par måneder sovet mellem 1-2 lure. Hun står ca. op kl. 6 og har altid været meget træt omkring kl. 9, hvor hun er blevet puttet til første lur. Det er hun dog ikke altid længere og kan hun stadig ikke puttes inden kl. 10 venter jeg med at putte hende kl. 11.30.

Ligegyldigt hvor træt hun er, hvor meget eller lidt hun er blevet udfordret i løbet af dagen, så sover hun altid kun mellem en 1 t. Og 15 minutter til 1,5 time. Det virker til at være alt for lidt for hende, men min udfordring er at hvis hun skal have en lur mere inden nat, så bliver det alt for sent og hvis jeg putter hende eksempelvis kl. 10.30, så vil hun kun sove den ene lur og så er eftermiddag meget lang inden nat. Når hun så vågner fra lur eksempelvis kl. 13 og er så træt om eftermiddagen, så vil hun stadig ikke sove tidligt om aftenen og det ender altid med at hun er så ked af det. Det samme sker dog når hun har fået to lure at hun ikke er til at putte til nat.

Hvas vil du forstå at vi gør ift. lure og putning til nat?

Tak :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


15. februar 2024 | Sovevaner | 14 mdr.

Søvn 14 måneder

Hej Helen. Min dejlige søn på 14 måneder driver os til vanvid om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce