Annonce

Annonce

Brev:

Lære barnet at falde i søvn selv


1. juli 2023

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Lære barnet at falde i søvn selv

Hej Helen.

Vi er nået dertil med vores dreng på 15 mdr. at vi ønsker at lære ham at falde i søvn i sin egen seng, og ikke på os.

Han har sovet på eget værelse siden han var ca. 10 mdr. gammel - den overgang gik overraskende nemt, da vi havde vænnet ham til overgangen fra sin bedside seng som han har været sovende i siden han var spæd, ved siden af mig (mor) - hvortil han altid kom over til mig til amning og altid ku få en hånd v. behov for trøst - til hans større tremmeseng som er den han sover i nu.

Da han gik på 1 lur dagligt ca. omkring 1 års alderen begyndte han at sove hele natten igennem. Inden da havde en fortsat et godt sovehjerte og vi var max. inde ved. ham 1-2 gange om natten fra han kom på eget værelse og stoppede med amning der v. 10 mdr. alderen.

Så alt i alt går det ret godt med søvnen og har nok altid gjort det - synes vi heldgivis :-) Self. med perioder med sygdom, osv. hvor det ikke gør.

Han er en stor dreng på 13 kilo, han er meget aktiv og sidder aldrig stille - han tonser altid rundt og har altid været motorisk meget god og fremmelig.

Det har så også betydet at vi har en dreng der kan have lidt svært v. at "lukke ned" og altid har haft (som spæd) brug for svøb, tyngdedyne, vuggende bevægelser osv. for at finde søvnen - når han så sover, så sover han jo så heldigvis også godt. Jeg har særligt som spæd haft ...


Annonce

... fokus på den her lidt motoriske uro, og han får derfor ofte "tryk" og massage med tryk osv. for at hjælpe ham til lidt mere ro - også self. også bare acceptere

Vi har altid haft et fast putteritual som lige nu består i aftenbad, smøren m. creme (massage), komme i natble og tøj, børste bisser, læse i godnatbøger i gyngestol på eget værelse m. lav belysning m. bamse, og herefter en lille tår mælk (ca. 50 MME). Herefter falder han så ofte i søvn v. os, og han KARTER rundt - dette har han altid gjort og har altid haft bvrug for hjælp til at finde roen.

Jeg sidder tit hud mod hud her med ham, - men det er ærligt talt ved at være ret tungt med ham. Og det er også lidt træls for andre at putte ham - da han jo engang i mellem er begyndt at blive passet af bedsteforældre til overnatning.

Så vi er lidt ude i at lære ham evt. at skulle falde i søvn i egen seng og ikke på os - men vi er så bange for det her kaldt "søvntræning" alla "cry it out". Og vi ønsker jo ikke ødelægge hans gode forhold til hans seng. Men vi sys jo bare når vi ligger ham i sengen, så roder han endnu mere rundt.

Så hvad gør vi? Har vi en dreng der bare har et behov for andres nervesystem for at finde ro? Eller kan vi prøve med at falde i søvn i egen seng eller "ødelægger vi ham" - eller har du gode tips til hvordan vi griber det an? Sådan helt lavpraktisk.

Venlig hilsen
Sofie

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind et par Gogsig barfodssko til din guldklump

Værdi 645 kr

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce