Annonce

Annonce

Brev:

Lære barnet at falde i søvn selv


1. juli 2023

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Lære barnet at falde i søvn selv

Hej Helen.

Vi er nået dertil med vores dreng på 15 mdr. at vi ønsker at lære ham at falde i søvn i sin egen seng, og ikke på os.

Han har sovet på eget værelse siden han var ca. 10 mdr. gammel - den overgang gik overraskende nemt, da vi havde vænnet ham til overgangen fra sin bedside seng som han har været sovende i siden han var spæd, ved siden af mig (mor) - hvortil han altid kom over til mig til amning og altid ku få en hånd v. behov for trøst - til hans større tremmeseng som er den han sover i nu.

Da han gik på 1 lur dagligt ca. omkring 1 års alderen begyndte han at sove hele natten igennem. Inden da havde en fortsat et godt sovehjerte og vi var max. inde ved. ham 1-2 gange om natten fra han kom på eget værelse og stoppede med amning der v. 10 mdr. alderen.

Så alt i alt går det ret godt med søvnen og har nok altid gjort det - synes vi heldgivis :-) Self. med perioder med sygdom, osv. hvor det ikke gør.

Han er en stor dreng på 13 kilo, han er meget aktiv og sidder aldrig stille - han tonser altid rundt og har altid været motorisk meget god og fremmelig.

Det har så også betydet at vi har en dreng der kan have lidt svært v. at "lukke ned" og altid har haft (som spæd) brug for svøb, tyngdedyne, vuggende bevægelser osv. for at finde søvnen - når han så sover, så sover han jo så heldigvis også godt. Jeg har særligt som spæd haft ...


Annonce

... fokus på den her lidt motoriske uro, og han får derfor ofte "tryk" og massage med tryk osv. for at hjælpe ham til lidt mere ro - også self. også bare acceptere

Vi har altid haft et fast putteritual som lige nu består i aftenbad, smøren m. creme (massage), komme i natble og tøj, børste bisser, læse i godnatbøger i gyngestol på eget værelse m. lav belysning m. bamse, og herefter en lille tår mælk (ca. 50 MME). Herefter falder han så ofte i søvn v. os, og han KARTER rundt - dette har han altid gjort og har altid haft bvrug for hjælp til at finde roen.

Jeg sidder tit hud mod hud her med ham, - men det er ærligt talt ved at være ret tungt med ham. Og det er også lidt træls for andre at putte ham - da han jo engang i mellem er begyndt at blive passet af bedsteforældre til overnatning.

Så vi er lidt ude i at lære ham evt. at skulle falde i søvn i egen seng og ikke på os - men vi er så bange for det her kaldt "søvntræning" alla "cry it out". Og vi ønsker jo ikke ødelægge hans gode forhold til hans seng. Men vi sys jo bare når vi ligger ham i sengen, så roder han endnu mere rundt.

Så hvad gør vi? Har vi en dreng der bare har et behov for andres nervesystem for at finde ro? Eller kan vi prøve med at falde i søvn i egen seng eller "ødelægger vi ham" - eller har du gode tips til hvordan vi griber det an? Sådan helt lavpraktisk.

Venlig hilsen
Sofie

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. oktober 2023 | Sovevaner | 18 mdr.

Sove med dyne

Kære Helen Et lille spørgsmål herfra, nu hvor vi går koldere tider i møde....

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Sovevaner | 15 mdr.

Hjælp til søvn (15 mdr.)

Hej Helen Siden jeg sidst har skrevet til dig er der sket virkelig meget. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


5. september 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.

Navlepilleri :)

Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Søvn - formiddagslur og varighed

Hej Helen. Nu besluttede jeg mig for at blive medlem da jeg har haft enorm...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce