Brev:
Urolig søvn, meget tørstig om natten
Hej Helen.
Så er vi tilbage igen i håbet om at få endnu et godt råd.
Vi er i fuld gang med vænne lillebror fra flasken, og han er nu 15 måneder gammel. Det er egentlig gået ret godt indtil videre. Vi er kommet helt af med den flaske, han tog omkring kl. 3, og den flaske, han får kl. 19 ved puttetid og den ved midnatstid, er begge trappet kraftigt ned, og det fortsætter vi med. Vi har tilbudt ham vand i stedet for mælk, når han vågnede, og det tager han glædeligt og virker egentlig ligeglad med, om han får mælk eller vand, men ...
Jeg synes godt nok, at han drikker meget om natten. Han har stadig ret mange opvågninger, og hver gang søger han flasken. Han drikker, til han ikke længere er tørstig, og om morgenen har han som regel tømt en stor sutteflaske med vand i nattens løb, hvilket ofte resulterer i, at han har tisset igennem.
Vi følger den madplan, vi har talt om tidligere, med fire daglige måltider. Han spiser som regel rigtig godt til måltiderne - dog er han ofte ret træt om aftenen, og det kan resultere i, at han indimellem er mindre spisende til det måltid. Han får stadig tilbudt en grød efter aftensmaden, og den tømmer han gerne.
Her har han fri adgang til sin vandflaske, og dagplejemor gør, hvad hun kan, for at han drikker rigeligt, men om det er nok, ved jeg jo ikke. Hun siger, at han også spiser godt dernede, men han virker meget tørstig om natten og meget sulten tidligt om morgenen.
På en god nat sover han fra kl. 19.30 til omkring midnat, hvor han tager en ...
... lille flaske (omkring 100 ml) - måske med nogle opvågninger inden da, fordi han drømmer og sover uroligt. Så sover han måske/måske ikke til kl. 5. Ofte vågner han også omkring kl. 3 og drikker vand.
Kl. 5 er han både sulten og tørstig, og jeg ved ikke helt, hvad vi skal gøre. Han må jo gerne drikke vand, men hvis vi giver ham mad på det tidspunkt, lærer vi ham vel, at det er der, vi spiser morgenmad, eller ...? Men vi kan jo heller ikke bare lade som ingenting. Vi har prøvet at holde ham lidt hen, men kl. 5.30 er der ikke mere at gøre. Så er han altså sulten, og hurdlen ved at gå nedenunder på det tidspunkt er, at vi så ofte vækker storesøster, som godt lige kunne bruge halvanden time mere på øjet.
Han er jo en stor dreng. Omkring 88 cm og 12-13 kg ved sidste vejning, mener jeg. Det ligger en cirka to måneder tilbage. Jeg synes, at vi tilbyder ham masser af mad og også mellemmåltider, men det virker bare stadig, som om han ikke kan klare en hel nat uden mad. Måske kræver det bare tilvænning.
Han oplever en masse i øjeblikket. Han er meget aktiv, ville meget gerne gå selv, hvis han kunne, men trasker løs med os i hænderne. Derudover "snakker" han meget og er frisk og glad, så der sker selvfølgelig også noget med aktivitetsniveauet. Han bruger jo ikke sut, men sover med sine nussedyr, som han er meget glad for og også søger om natten.
Har du forslag til, hvad vi kan gøre for at gøre nætterne bedre?
Og hvad gør vi med morgensulten?
Alle råd er kærkomne.
Mange hilsener fra
MK
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juni 2023 | Sygdom | 18 mdr.
Kære Helen. Tak for dine uddybende svar. Det betyder utroligt meget. Jeg har...
2. juni 2023 | Udvikling | 18 mdr.
Vil ikke spise, vil ikke have skiftet ble
Hej Helen Lige pludselig begyndte vores lille pige på 18 måneder, at blive...
30. maj 2023 | Sygdom | 18 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar. Jeg har lige brug for nogle sidste...
30. maj 2023 | Sygdom | 18 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar. Det giver mig anledning til st spørge om, om du...
28. maj 2023 | Sygdom | 18 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg bekymrer mig om, om min datter har...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.