Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - lære at sove selv


19. december 2021

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Søvn - lære at sove selv

Kære Helen

Nu skriver jeg igen vedrørende søvnen.

Vi har nu fået klippet vores piges tungebånd i sidste uge, og jeg mærker allerede, at nætterne er blevet bedre, og hun virker mindre påvirket af sin refluks. Nu vågner hun “kun” én gang i timen, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er uhensigtsmæssige søvnassociationer.

Jeg er bare utroligt meget i tvivl om, hvordan jeg skal lære hende at falde i søvn selv. Det ender oftest med at hun falder i søvn ved brystet, men hvor jeg lige lirker det ud, inden hun falder helt i søvn, eller at jeg går rundt med hende. Jeg har siden hun var tre måneder altid forsøgt at lirke brystet ud lige inden, hun faldt i søvn, men hver gang bliver hun dybt ulykkelig med det samme, hvorefter jeg giver brystet og dette kan jeg så gøre 20 gange for til sidst at lade hende falde i søvn på mig, med brystet i munden eller gående rundt med hende. Det samme gælder, hvis jeg går rundt med hende, så stikker hun i et hyl, i det sekund hun landet på madrassen, ellers så rejser hun sig op og bliver pludseligt helt frisk og synes sengen er det fedeste.

Jeg ved virkeligt ikke, hvad der er bedst at gøre for at vænne hende til at sove selv. Jeg overvejer lidt at prøve at flytte hende på eget værelse og lade hende tumle rundt i sengen, til hun dejser om. Jeg har forsøgt noget lignende og hun kan være vågen en time til, og pludseligt virke helt frisk, ind til jeg til sidst vælge at putte hende ved bryst eller i favn. Problemet er, at hun derefter vågner hvert 45. Minut hele natten og enten skal ammes eller vugges. Jeg har ...


Annonce

... været træt af at skulle så meget ud af sengen, så jeg har perioden op til klippet bare ladet hende amme, hvilket resultere i, at hun til morgenmad, formiddag og frokost spiser mindre rigtigt mad, og det var jo ikke helt hensigten. Jeg vil have hende vænnet af med de mange amninger om natten.

Jeg følger din plan for dagen, og jeg ved, at hun nu burde kunne klare sig med to amninger. Jeg havde foretrukket, hvis de lå aften og eftermiddag, men tænker, at det nok er mere realistisk med aften og så enten sen aften eller midt nat. Hun er dog ret brystsøgende i løbet af dagen, men accepterer det oftest ved at blive tilbudt lidt ekstra vand.

Hvordan får jeg helt konkret lært hende at sove uden mig? Er det sværest at vænne hende af med brystet eller med favnen eller er det det samme ? Hun tager IKKE sut, men hun tager gerne flasken. Vi har prøvet at far putter, hvilket oftest gør hende dybt ulykkelig, men virker bedre, når det lykkes, hvis han giver en flaske og hun falder i søvn på ham. Skal far tage helt over med putningen, og i så fald hvordan skal han gøre det ?

Har du mulighed for at lave en trin for trin plan, hvordan vi skal vænne hende til at falde i søvn selv ?

(Jeg har barsel længe endnu, så hvad det angår, haster det ikke at vænne hende af med amningen. )

Hun sover ret godt om dagen i barnevognen. Hun sover 2 lure af i alt ca. 4 timer. Oftest 2,5 time og 1,5 time. Jeg vækker hende altid, når hun har sovet ca. 2-2,5 time for at det ikke skal ødelægge nattesøvnen.

Hun er knapt 9 måneder korrigeret.

Med venlig hilsen
En mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Kan man ændre den tid de vågner på?

Hej Helen. Er det muligt at ændre vores datters tid at stå op på? Hun står...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2022 | Udvikling | 12 mdr.

Bliver ked af det, når hun skal i bad

Kære Helen Min datter som bliver 1 år lige om et øjeblik, vil pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


24. december 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnproblemer - 9 måneder

Kære Helen, Glædelig jul og godt nytår Jeg skriver fordi jeg har fulgt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2021 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8 mdr.

Kære Helen Så har vi brug for din hjælp igen :) Lillesøster er nu knap 9...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2021 | Udvikling | 10 mdr.

Er min søn autist

Hej Helen. Da Max var 6 måneder, var han i et meget langt og vanskeligt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce