Annonce

Annonce

Brev:

Vågner kl. 05 - 22 måneder


2. marts 2021

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Vågner kl. 05 - 22 måneder

Kære Helen,

Jeg har været flittig læser af din brevkasse lige siden at jeg blev mor i 2019, og de første spørgsmål meldte sig i den nye rolle som mor, og nu må jeg ty til tasterne og skrive selv, for jeg synes ikke at jeg kan finde et svar der passer lige ned på vores søn, så here goes:)

Vores søn bliver to år til april, og har aldrig haft et godt sovehjerte, og nu er vi ved at være der, hvor vi ikke rigtig kan finde flere forklaringer og metoder til at det bliver bedre, og vi er ved at være ret så tyndslidte.

Sagen er den, at vores søn det sidste halve år er stået op omkring kl. 5 og vil op og i gang med dagen. Det startede da vi overgik til vintertid. Han sover i den anden ende af huset, kan man godt kalde det, så vi har alarm hos os om natten, så vi kan høre ham når han vågner. Vi har forsøgt med at ignorere alarmen når han begynder kl 5 for at se om han ikke kan falde til ro igen og signalere at dagen ikke skal starte nu, men han får kørt sig selv helt op, og det hjælper sjældent på noget, for han er frisk og klar til dagen, og vil ind til sit legetøj og lege i stuen.

Hans rytme er at vi står op kl. 5, leger, får morgenmad, tøj på og afsted i dagpleje kl 7.30. Her får han formiddagsmad ved 8.30-9 tiden, de leger, er på tur. Frokost er omkring 10.45-11 tiden - dette tilpasses ofte vores søn for nogle dage er han så træt, at han er klar til at spise kl. 10.15-10.30 og hvis de er på cykeltur om formiddagen og det har været en tidlig morgen kan han også godt falde hen i cykeltraileren i 20mins tid inden de er hjemme igen.

Han puttes til lur kl. 11.30 og sover så for det meste 3 timer til 14.30. Får eftermiddagsmad, leger og bliver hentet omkring kl. 15.45-16.

Når vi kommer hjem leger vi, kigger i bøger, tegner og spiser aftensmad ...


Annonce

... 17.30, kommer i bad og i nattøj og nogle gange får vi en skål havregrød og så kl 19 går vi ind for at putte og han putter 19.30. Samme ritual, og vi har en sang som vi spiller for ham, og bøvler ikke med at få ham til at putte. Det tager oftest kun 10 min. Han kan godt vågne 2-3 gange om aftenen inden vi selv går i seng, men kun for at få vand eller en sut. Som regel sover han igennem fra 22-05, men vi er også ofte hos ham et par gange om natten.

Du vil sikkert nok komme med forslag til den lange lur i dagplejen, men sagen er den, at når det er weekend sover han ofte kun de to timer som er mere normalt for alderen, og det ændrer ikke på noget. Vi har også forsøgt at putte ham kl. 20 og 20.30. Det ændrer heller ikke på noget.
Det er som om at vi har 9-9,5 time at gøre godt med på en nat, men hvis vi skubber puttetidspunktet til senere, sover han ikke længere af den grund. Tværtimod vågner han nogle gange kl. 4 i stedet når han bliver puttet kl. 20

Når vi er på besøg hos bedsteforældrene og de får lov til at "have ham for natten" har han flere gange sovet til kl. 7.30. Som om at han ved at han sover ved nogle andre, og så kan han godt trække den til et mere humant tidspunkt, så vi ved at han godt kan finde ud af det :)

Vi aner ikke vores levende råd, og det eneste vi selv kan se som en mulig løsning er at begynde at skære ned på luren i dagplejen, men vi ved også at det er meget imod vores dagplejemors ønske at vække ham, da hun siger at han er helt væk, de gange vi har forsøgt os med det. Han er dog ved at være en af de ældste i dagplejen, så de større børn der normalt kører ham trætte er ikke længere i dagplejen, så måske det var værd at give det et skud igen?

Ser frem til at høre fra dig og til at få min søvn igen :-)

Bedste hilsner
M & A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2021 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvn / Putning - 18 mdr.

Kære Helen , Jeg skriver til dig ifht. vores søn på 18, snart 19 mdr. og...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2021 | Sovevaner | 2 år

Lange putninger af 2 årig dreng

Hej Helen, Vi har virkelig brug for din hjælp :-) Vi har en snart 2 årig...

Læs hele brevet og Helens svar


30. april 2021 | Sovevaner | 20 mdr.

Overgang til egen seng

Kære Helen Vores søn har nu med de ændrede rutiner generelt lært at falde i...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Udvikling | 23 mdr.

Tryghedssøgende barn i vuggestue

Kære Helen Vores datter er nu 23 måneder og er generelt i god trivsel. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2021 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

2,2 år og storebror

Hej Helen, Vi har vores søn på 2 år og 2 måneder, som lige er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce