Annonce

Annonce

Brev:

Vores datter sover ikke om natten


1. januar 2021

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Vores datter sover ikke om natten

Hej Helen.

Vi har en datter på næsten et år, som ikke vil puttes og vågner mange gange om natten. Hun vågner om natten i vores seng imellem os og vil have tryghed i form af amning. Dette kan ske fra 4 til 10 gange hver nat.

Vi er i perioder lykkes med at begrænse hendes amning til en om morgenen og en inden hun bliver puttet, men det har været en krig om natten og efter nogle uger er vi faldet tilbage til at hun får lidt mælk og her i ferie og rejse til familie er det flere gange om natten.

Når vi putter hende nægter hun at sove i sin egen tremmeseng (som står på hendes eget værelse) kl. 20.00 selvom hun er træt. Hun falder i søvn ved brystet og 1 ud af 10 gange kan vi lægge hende sovende i sengen, men så vågner hun grædende op efter en halv time og vil ikke sove mere. 9 ud af de 10 gange tager vi hende med ned i stuen igen og går sammen i seng ved en 21-22 tiden. Her ammes hun igen i vores soveværelse falder i søvn ved brystet og kan lægges imellem os sovende for det meste. Hvis vi bare prøver at lade hende blive i sin tremmeseng under putning så skriger hun uafbrudt indtil vi tager hende op. Det er for noget tid siden lykkes os at lade hende græde sig selv i søvn efter i hvert fald to timer, men det er kun lykkes en gang. Nu har vi givet op efter 15-50 minutter og taget hende op. Når vi prøver at ...


Annonce

... ligge hende ned igen, starter det forfra.

Vores datter er glad i løbet af dagen, spiser godt og er generelt nem og dejlig. Hun er tilfreds i vuggestuen som hun har været i siden hun var 10 mdr. Hun tager to lure om dagen, her i ferien en lang kl. 9.00 til 11.00 og en kort om eftermiddagen. I vuggestuen tager hun typisk en fra 8.30 til 9.30 og igen fra 12.30-14.30.

Hun har siden dag et været meget glad for amning og vil stadig kunne ammes flere gange om dagen hvis hun fik lov. Da amningen stadig er en del af putterutinen, er det kun mor der har og kan putte, og også kan trøste om natten. Hvis far prøver at trøste om natten, er gråden meget værre og hun skubber sig væk og vil til sin mor selvom de ikke er i sammen rum. Om dagen er hun lige så glad for sin far som sin mor.

Vi vil gerne lykkes med ikke at amme hende i løbet af natten, at far kan hjælpe med at putte, putte hende i sin egen seng og give hende (og os :)) flere sammenhængende timer hvor hun sover fast.

Vi håber du kan hjælpe :)

Med venlig hilsen
Mor og Far

PS. Vi har haft en kort periode(3 uger) hvor det egentlig gik fint, og en enkelt nat hvor hun sov igennem i sin egen seng. Der blev hun kun trøstet 1-2 gange i favnen om natten af mor også sov hun, men grundet familie besøg vuggestue og på tur til Kbh mm så er det blevet meget værre nu.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Nat putning i evigheder

Hej Helen... Nu har vi brug for dine tanker igen... Efter sidste gang vi...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Udvikling og lidt om putterutiner

Kære Helen, Jeg kan mærke, at det er tid til at skrive til dig igen! Det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Afbrudt nattesøvn og lange putteseancer

Kære Helen. Efter et helt års medlemskab har jeg nu endelig fundet tid til...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mælk, 10 måneder?

Hej Helen, Det hjalp virkelig meget dit sidste svar med det “motoriske uro”....

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Modermælkserstatning - 11 mdr.

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål til modermælkserstatning. Min søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce