Annonce

Annonce

Brev:

Søvnen går den forkerte vej


9. maj 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Søvnen går den forkerte vej

Kære Helen

Mange tak for dit seneste svar vedr. gåture.

Som nævnt lider vores søn af kolik, hvorfor søvn har været nedprioriteret en smule. Han er stadig meget plaget af luft i maven, og vrider sig meget af tiden. Han græder også fortsat en hel del, men seancerne om aftenen er blevet en smule kortere. Han har dog fortsat meget let til gråd (fx hvis ikke er hurtig nok til at finde brystet frem når han er sulten eller hvis han slår sig selv i hovedet med sin hånd) og har svært ved at falde ned igen, når han først er begyndt.

Vi er i en lidt særlig situation, som betyder, at far ikke har mulighed for at hjælpe så meget til frem til baby bliver 3,5 måned (starten af juni). Det er derfor mig, der varetager pasningen af baby, og far byder sig til når han kan. Jeg benytter mig derfor primært af de metoder jeg ved virker, da jeg ellers ikke selv kan regne med noget søvn.

I forhold til søvn kan jeg dog mærke, at det går den forkerte vej.

Om natten sover baby på mit bryst, hvilket han har gjort siden fødslen. Han sover typisk fra 23:00-02:00, hvorefter han ammes i 40 min. Herefter sover han 2-3 x 1-2 timer afbrudt af amning. Han falder fint i søvn, hvis han placeres på brystet eller i mine arme. Jeg har forsøgt at amme ham liggende i liften eller i hans bedside crib, så han i stedet kan falde i søvn der. Her ligger han dog og fægter med arme og ben. På et tidspunkt ...


Annonce

... begynder han at græde, og så skal jeg starte forfra.

Jeg har prøvet at svøbe ham, men jeg tror vi kom for sent i gang. Han bliver altid meget hidsig, og er i stand til at vride sig ud af svøbet med hænderne (jeg har fulgt en række tutorials på nettet, uden meget held). Jeg vil rigtig gerne have ham over i hans bedsidecrib eller lift, men han græder simpelthen hver gang. Prøver med både godnatsang, klud med mælk, sut - som han altid spytter ud, og soveposer. Intet hjælper.

Derudover er jeg begyndt ikke at kunne få ham til at sove lange lure. Førhen kunne han nemt sove 2 timer i barnevognen, afbrudt af en enkelt opvågning, hvor det dog var muligt at få ham til at falde i søvn igen. Nu vågner han efter 20 minutter, hvorefter han ligger og kigger i ca. 10 min. Herefter begynder han at græde og vil tages op. Jeg prøver typisk at trøste ham og ligge ham tilbage i barnevognen en 3-4 gange. Så giver jeg op og placerer ham i selen, her falder han i søvn igen og kan sove yderligere 20-40 min.

Når han er hjemme sker det samme, dog kan jeg ikke få ham til at falde i søvn igen. Han vil ikke være i selen indenfor. Jeg bruger enten en slyngevugge med motor eller hans eget værelse, hvor jeg trækker gardiner for så det bliver mørkt.

Jeg er ved at være rigtig træt - da jeg har lige så meget behov for disse lure som han har :) Håber du har et godt råd.
De bedste hilsner
En træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. januar 2021 | Sovevaner | 1 mdr.

Puttetid - 1 mdr.

Hej Helen, Endnu engang tak for gode råd og vejledning :-) Det er en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2021 | Udvikling | 2 mdr.

Tryghed hos mor

Hej Helen Jeg ammer min dejlige søn på 2 måneder, som fungerer rigtig fint...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2021 | Sovevaner | 2 mdr.

Putning til natten - 2 mdr.

Hej Helen. Jeg har jo en skøn datter på nu snart 12 uger, og har for ikke så...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2021 | Sovevaner | 1 mdr.

Hjælp til søvn - 3.5 uge gammel

Hej Helen, Og tak for en god brevkasse, som vi jævnligt læser med på :-)...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Amning | 2 mdr.

Udfordringer med amning og søvn

Hej Helen. Jeg har en dejlig lille pige på 11 uger. Hun er som udgangspunkt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Den bløde plet, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Der findes flere fontaneller og det skyldes at barnets kranieknogler ikke er vokset helt sammen, når det bliver født. Det at knoglerne er bevægelige har betydning under fødslen, hvor hovedet naturligt udsættes for et stort tryk. Samtidig sikrer bevægeligheden også at der er plads til at barnets hjerne kan vokse. Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen.

Læs mere i Babylex

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce