Annonce

Annonce

Brev:

Søvnen går den forkerte vej


9. maj 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Søvnen går den forkerte vej

Kære Helen

Mange tak for dit seneste svar vedr. gåture.

Som nævnt lider vores søn af kolik, hvorfor søvn har været nedprioriteret en smule. Han er stadig meget plaget af luft i maven, og vrider sig meget af tiden. Han græder også fortsat en hel del, men seancerne om aftenen er blevet en smule kortere. Han har dog fortsat meget let til gråd (fx hvis ikke er hurtig nok til at finde brystet frem når han er sulten eller hvis han slår sig selv i hovedet med sin hånd) og har svært ved at falde ned igen, når han først er begyndt.

Vi er i en lidt særlig situation, som betyder, at far ikke har mulighed for at hjælpe så meget til frem til baby bliver 3,5 måned (starten af juni). Det er derfor mig, der varetager pasningen af baby, og far byder sig til når han kan. Jeg benytter mig derfor primært af de metoder jeg ved virker, da jeg ellers ikke selv kan regne med noget søvn.

I forhold til søvn kan jeg dog mærke, at det går den forkerte vej.

Om natten sover baby på mit bryst, hvilket han har gjort siden fødslen. Han sover typisk fra 23:00-02:00, hvorefter han ammes i 40 min. Herefter sover han 2-3 x 1-2 timer afbrudt af amning. Han falder fint i søvn, hvis han placeres på brystet eller i mine arme. Jeg har forsøgt at amme ham liggende i liften eller i hans bedside crib, så han i stedet kan falde i søvn der. Her ligger han dog og fægter med arme og ben. På et tidspunkt ...


Annonce

... begynder han at græde, og så skal jeg starte forfra.

Jeg har prøvet at svøbe ham, men jeg tror vi kom for sent i gang. Han bliver altid meget hidsig, og er i stand til at vride sig ud af svøbet med hænderne (jeg har fulgt en række tutorials på nettet, uden meget held). Jeg vil rigtig gerne have ham over i hans bedsidecrib eller lift, men han græder simpelthen hver gang. Prøver med både godnatsang, klud med mælk, sut - som han altid spytter ud, og soveposer. Intet hjælper.

Derudover er jeg begyndt ikke at kunne få ham til at sove lange lure. Førhen kunne han nemt sove 2 timer i barnevognen, afbrudt af en enkelt opvågning, hvor det dog var muligt at få ham til at falde i søvn igen. Nu vågner han efter 20 minutter, hvorefter han ligger og kigger i ca. 10 min. Herefter begynder han at græde og vil tages op. Jeg prøver typisk at trøste ham og ligge ham tilbage i barnevognen en 3-4 gange. Så giver jeg op og placerer ham i selen, her falder han i søvn igen og kan sove yderligere 20-40 min.

Når han er hjemme sker det samme, dog kan jeg ikke få ham til at falde i søvn igen. Han vil ikke være i selen indenfor. Jeg bruger enten en slyngevugge med motor eller hans eget værelse, hvor jeg trækker gardiner for så det bliver mørkt.

Jeg er ved at være rigtig træt - da jeg har lige så meget behov for disse lure som han har :) Håber du har et godt råd.
De bedste hilsner
En træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby sover dårligt

Kære Helen Jeg er så heldig at have fået en datter for 5 uger siden, som er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Sove eftermiddagslur alene

Hej Helen, Min datter på 7 uger, sover gode formiddagslure i hendes altan...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Udfordringer med søvn - 2 mdr.

Kære Helen, Så skriver jeg til dig igen. Vi kom desværre aldrig til at...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2020 | Udvikling | 3 mdr.

Udvikling og søvn - 3 mdr.

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om nedenstående, men har nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme, dreng 12 uger

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg kan ikke tælle hvor mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce