Annonce

Annonce

Brev:

Sover dårligt om natten - 13 måneder


20. november 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Sover dårligt om natten - 13 måneder

Hej Helen,

Vores pige på 13 måneder har altid sovet dårligt.

Vi har dog længe lykkedes med at putte hende i egen seng for natten og så tage hende over i vores seng, når hun vågnede for der at blive ammet i søvn. Hun har altid vågnet mange gange, men har kunne blive ammet videre i søvnen.

Det virker dog ikke længere.

Vi kan stadig putte hende i egen seng, men amningen får hende ikke længere til at falde i søvn. Hun vil det rigtig gerne, men ligger meget uroligt og rykker sig rundt og halvt sætter sig op - dog hele tiden med brystet i munden. Men det får hende ikke til at falde i søvn længere. Først når vi tager hende op og går rundt med hende finder hun roen og sover videre.

Hun har aldrig taget sut.

Vi spiser aftensmad omkring kl. 18 og et sted mellem 18.40 og 19.15 får hun en portion aftengrød, så vi er sikre på, at hun er mæt for natten. Derefter skifter vi ble, hun får nattøj på og får børstet tænder, og så er hun klar til at blive puttet.

Mor eller far går rundt med hende i armene til hun falder i søvn, og når hun sover tungt kan vi lægge hende i egen seng (som står i vores soveværelse) og hun sover videre. ...


Annonce

... Hvis hun ikke sover tungt nok når vi lægger hende, vågner hun og vi starter forfra.

Alt mellem én til to timer efter hun er blevet puttet, vågner hun. Hun stiller sig op i sengen og græder indtil vi kommer og tager hende op. Hvis vi lader hende blive i sengen bliver hun hysterisk og vågner helt op. Hver 1½ til 2 timer natten igennem vågner hun og vi skal igennem hele putteturen på ny.

Da hun var omkring 10 måneder forsøgte vi at afvænne hende fra at falde i søvn i vores arme. I tre dage lod vi hende blive i sengen også selvom hun græd og ville op. Hun faldt i søvn af ren udmattelse, men vågnede hurtigt igen. Den fjerde dag var det svært bare at få hende ind i soveværelset, og vi besluttede at tiden ikke var den rigtige, og vendte tilbage til gammel rutine.

Vi ønsker, at hun skal lære at sove i egen seng hele natten, om det er i eget værelse eller i vores soveværelse er ligemeget. Og vi ønsker at hun skal lære at komme videre i søvnen selv, således at hendes søvn ikke bliver afbrudt af opvågninger igennem natten samt at hun ikke har behov for at være i vores arme for at sove.

Hvordan får vi hende til at sove hele natten igennem?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. november 2019 | Opdragelse | 15 mdr.

Ulvetime - 15 mdr.

Hej Helen, Ja jeg tænker, at alle kender ulvetimen og ligesom jeg ikke er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. november 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Middagslur - 15 mdr.

Hej Helen, Min datter er næsten 15 mdr. og jeg har lidt svært ved at bedømme...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Urolig søvn - snart 1 år

Hej Helen. Jeg skriver ang min datter på snart 1 år. Hun er begyndt at gå...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Dreng på 11 måneder er pludselig blevet kræsen

Hej. Jeg skriver til dig, da vores søn på nu 11 måneder nærmest fra den ene...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

At falde i søvn selv - baby 1 år

Kære Helen Vi har en sund, glad og aktiv lille pige, der er meget nysgerrig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce