Annonce

Annonce

Brev:

Sover dårligt om natten - 13 måneder


20. november 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Sover dårligt om natten - 13 måneder

Hej Helen,

Vores pige på 13 måneder har altid sovet dårligt.

Vi har dog længe lykkedes med at putte hende i egen seng for natten og så tage hende over i vores seng, når hun vågnede for der at blive ammet i søvn. Hun har altid vågnet mange gange, men har kunne blive ammet videre i søvnen.

Det virker dog ikke længere.

Vi kan stadig putte hende i egen seng, men amningen får hende ikke længere til at falde i søvn. Hun vil det rigtig gerne, men ligger meget uroligt og rykker sig rundt og halvt sætter sig op - dog hele tiden med brystet i munden. Men det får hende ikke til at falde i søvn længere. Først når vi tager hende op og går rundt med hende finder hun roen og sover videre.

Hun har aldrig taget sut.

Vi spiser aftensmad omkring kl. 18 og et sted mellem 18.40 og 19.15 får hun en portion aftengrød, så vi er sikre på, at hun er mæt for natten. Derefter skifter vi ble, hun får nattøj på og får børstet tænder, og så er hun klar til at blive puttet.

Mor eller far går rundt med hende i armene til hun falder i søvn, og når hun sover tungt kan vi lægge hende i egen seng (som står i vores soveværelse) og hun sover videre. ...


Annonce

... Hvis hun ikke sover tungt nok når vi lægger hende, vågner hun og vi starter forfra.

Alt mellem én til to timer efter hun er blevet puttet, vågner hun. Hun stiller sig op i sengen og græder indtil vi kommer og tager hende op. Hvis vi lader hende blive i sengen bliver hun hysterisk og vågner helt op. Hver 1½ til 2 timer natten igennem vågner hun og vi skal igennem hele putteturen på ny.

Da hun var omkring 10 måneder forsøgte vi at afvænne hende fra at falde i søvn i vores arme. I tre dage lod vi hende blive i sengen også selvom hun græd og ville op. Hun faldt i søvn af ren udmattelse, men vågnede hurtigt igen. Den fjerde dag var det svært bare at få hende ind i soveværelset, og vi besluttede at tiden ikke var den rigtige, og vendte tilbage til gammel rutine.

Vi ønsker, at hun skal lære at sove i egen seng hele natten, om det er i eget værelse eller i vores soveværelse er ligemeget. Og vi ønsker at hun skal lære at komme videre i søvnen selv, således at hendes søvn ikke bliver afbrudt af opvågninger igennem natten samt at hun ikke har behov for at være i vores arme for at sove.

Hvordan får vi hende til at sove hele natten igennem?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. august 2020 | Sovevaner | 14 mdr.

Putning til natten - 14 mdr.

Hej Helen. Vi har allerede et nyt spørgsmål, i tråd med vores seneste...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Søvn og flaske - 13 mdr.

Kære Helen Vores datter er nu godt 13 måneder. Hun er en meget glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2020 | Sovevaner | 14 mdr.

Problemer med putning - 14 mdr.

Hej Helen . Vi har igen brug for dit råd mht vores søns døgnrytme og søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2020 | Sovevaner | 12 mdr.

Skrækslagen for at sove i egen seng

Hej Helen, Så er jeg tilbage med et spørgsmål til vores dreng på snart 1...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2020 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Nedtrapning af flaske?

Hej Helen, Mange tak for dit sidste svar 😊 I forlængelse af min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce