Annonce

Annonce

Indeklima


1. februar 2022

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og gulvvask. En del kemikalier binder sig til støv, og derfor skal støv fjernes hyppigt. Opbevar også ting i kasser med låg, som er lette at støve af.

3. Sov ikke med tændt elektronik. Tænk over, hvor du placerer ...


Annonce

... elektronisk udstyr og sluk det efter brug. Varm elektronik frigiver kemikalier til luften, specielt i små rum eller hvor du sover, kan det give problemer med indeklimaet.

4. Brug produkter korrekt og følg altid brugs- og doseringsvejledninger. Koncentrationer af sundhedsskadelige kemikalier forekommer, når vi bruger produkter forkert. Husk også at spraye udenfor, når du f.eks. vil imprægnere dine sko.

5. Brug næsen, når du køber nyt - og bring ikke produkter, der lugter af kemi, ind i hjemmet. Elektronik, tøj og legetøj kan lugte, fordi det afgiver kemikalier. Det er dog desværre ikke alle stoffer, du kan lugte. Sørg derfor altid for at lufte ud, når du pakker nyindkøb ud derhjemme.Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce