Annonce

Annonce

Indeklima


1. februar 2022

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og gulvvask. En del kemikalier binder sig til støv, og derfor skal støv fjernes hyppigt. Opbevar også ting i kasser med låg, som er lette at støve af.

3. Sov ikke med tændt elektronik. Tænk over, hvor du placerer ...


Annonce

... elektronisk udstyr og sluk det efter brug. Varm elektronik frigiver kemikalier til luften, specielt i små rum eller hvor du sover, kan det give problemer med indeklimaet.

4. Brug produkter korrekt og følg altid brugs- og doseringsvejledninger. Koncentrationer af sundhedsskadelige kemikalier forekommer, når vi bruger produkter forkert. Husk også at spraye udenfor, når du f.eks. vil imprægnere dine sko.

5. Brug næsen, når du køber nyt - og bring ikke produkter, der lugter af kemi, ind i hjemmet. Elektronik, tøj og legetøj kan lugte, fordi det afgiver kemikalier. Det er dog desværre ikke alle stoffer, du kan lugte. Sørg derfor altid for at lufte ud, når du pakker nyindkøb ud derhjemme.Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce