Annonce

Annonce

Icterus / Ikterus


27. januar 2022

Icterus er den latinske betegnelse for gulsot. Det er et normalt fysiologisk fænomen, som ses hos ca. 60% af alle nyfødte. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammel, og det topper, når barnet er 5 dage.

Når barnet har gulsot, så er det gult i huden. Den gule farve starter ofte i ansigtet og breder sig derefter ned over kroppen - og så aftager det igen nedefra og forsvinder sidst i ansigtet. Hos langt de fleste børn er det en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet og som ikke kræver behandling. ...


Annonce

...

Hvis dit barn er gul, sløv, ikke vil spise, ikke reagerer på skiftning.. så er det vigtigt, at du får dit barn undersøgt af lægen. Et meget træt og sløvt barn, hvor huden er gullig, skal undersøges og have lysbehandling.

Hvis barnet har gulsot i mere end 2 uger, så bør barnet også altid ses af en læge. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at barnet undersøges med en blodprøve, der kan vise, om barnets gulsot er godartet og vil forsvinde af sig selv - eller om barnet skal henvises til sygehuset til nærmere undersøgelser.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce