Annonce

Annonce

Icterus / Ikterus


27. januar 2022

Icterus er den latinske betegnelse for gulsot. Det er et normalt fysiologisk fænomen, som ses hos ca. 60% af alle nyfødte. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammel, og det topper, når barnet er 5 dage.

Når barnet har gulsot, så er det gult i huden. Den gule farve starter ofte i ansigtet og breder sig derefter ned over kroppen - og så aftager det igen nedefra og forsvinder sidst i ansigtet. Hos langt de fleste børn er det en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet og som ikke kræver behandling. ...


Annonce

...

Hvis dit barn er gul, sløv, ikke vil spise, ikke reagerer på skiftning.. så er det vigtigt, at du får dit barn undersøgt af lægen. Et meget træt og sløvt barn, hvor huden er gullig, skal undersøges og have lysbehandling.

Hvis barnet har gulsot i mere end 2 uger, så bør barnet også altid ses af en læge. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at barnet undersøges med en blodprøve, der kan vise, om barnets gulsot er godartet og vil forsvinde af sig selv - eller om barnet skal henvises til sygehuset til nærmere undersøgelser.Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce