Annonce

Annonce

Brev:

11 måneder og lære at falde i søvn selv


3. oktober 2018

Kategori:
Alder:
11 mdr.

11 måneder og lære at falde i søvn selv

Hej Helen

Jeg skriver da vores datter på snart 11 måneder stadig ikke kan falde i søvn selv.
Hun skal snart begynde i vuggestue, så vi bliver nødt til at ændre vores puttevaner inden, føler vi.

Hun har altid haft et stort behov for tryghed i forbindelse med at sove. Vi startede da hun var nyfødt med, at hun sov i sin lift ved siden af vores seng. Men hun sov uroligt eller sov slet ikke. Først da hun kom i en babynest mellem os i sengen, begyndte hun at sove bedre.
Hun er næsten også altid blevet svøbt når hun skal sove. Vi stoppede med at svøbe hende da hun var omkring 5 måneder. Da gik vi over til, at hun sov i sovepose, for at hun kunne finde ro, men stadig have lidt bevægelighed. (Den er hun først for nyligt stoppet med at bruge)
Vi puttede hende i babynesten ved at give hende flaske mens vi holdte hende og derefter sad med hende i vores favn, indtil hun sov. Så lagde vi hende i nesten. Og den metode fortsat vi så bare med.

Hun sover nu på eget værelse og har gjort det siden hun var 6 måneder. Vi prøver at lægge hende før hun sover helt, men hvis hun bliver lagt i sin seng før hun er 10 sekunder fra at sove, så går der ingen tid inden hun står oppe i sin seng eller tumler rundt dernede.
Det virker som en leg og hun virker pludselig ikke det mindste træt, på trods af at hun kun har været få sekunder fra at falde i ...


Annonce

... søvn.
Så kan vi tage hende op igen og starte forfra med at få hende til at sove hos os og derefter prøve at lægge hende. Det tager mellem 20 og 40 minutter for tiden.

Mens vi sidder med hende, synger vi gerne for hende og nogle gange stryger hende på håret og “det tredje øje”.
Vi har forsøgt at lægge hende noget før hun er tæt på at sove, sige godnat og så gå ud af værelset i et par minutter. Hun er oppe at stå inden vi nærmest vender ryggen til hende. For det meste foregår det uden gråd, igen virker det mere som om, at hun bare vil lege og tumle i sengen.
Når vi kommer tilbage, samler vi sut op, som hun gerne har kastet ud i rummet og får hende puttet igen for så, at det gentager sig på ny. Til sidst bliver hun ked af det og begynder at græde. Da har vi taget hende op og puttet hende på den “gamle metode”
Det er bare ikke holdbart længere og det kræver både meget tid og energi.

Hun er en glad og motorisk dygtig pige. Hun begyndte at kravle da hun var 8 måneder og gå da hun var 10 måneder. Hun har meget energi og der skal ske noget hele tiden.
Hun sover to lure om dagen på ca. 1 time og 20 minutter. (Første lur ca. 10:30 og anden lur 14:30). Hun sover ca. 11 timer om natten og kommer gerne i seng omkring kl. 20.

Så spørgsmålet er: Hvordan hjælper vi hende med selv at kunne finde ro, så hun selv kan falde i søvn?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Voksetillæg i børnesko

Børnesko skal altid købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Om barnet skal have 1 eller 1,5 cm tillæg afhænger af skostørrelsen og typen af sko. Eksempelvis er det svært for helt små børn at gå i sko, der er 1,5 cm for store. I det tilfælde vil 1 cm være nok. Generelt er der brug for lidt mindre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og sover ikke igennem

Kære Helen. Tusind tak for dine tidligere råd, dem sætter vi stor pris på...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2018 | Amning | 13 mdr.

Ammeafvænning - 13 mdr.

Kære Helen. Min datter på 13 måneder er meget afhængig af amning, og jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange natlige opvågninger

Kære Helen, Jeg kontakter dig endnu engang vedrørende min søns natlige...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Dårlig nattesøvn - knap 1 år

Hej Helen Min dejlige dreng på snart 1 år har gennem sit liv haft skiftende...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Dårlig dagssøvn - knap 1 år

Hej Helen Jeg har en dejlig dreng på snart 1 år, der startede i vuggestue...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce