Annonce

Annonce

Brev:

11 måneder og lære at falde i søvn selv


3. oktober 2018

Kategori:
Alder:
11 mdr.

11 måneder og lære at falde i søvn selv

Hej Helen

Jeg skriver da vores datter på snart 11 måneder stadig ikke kan falde i søvn selv.
Hun skal snart begynde i vuggestue, så vi bliver nødt til at ændre vores puttevaner inden, føler vi.

Hun har altid haft et stort behov for tryghed i forbindelse med at sove. Vi startede da hun var nyfødt med, at hun sov i sin lift ved siden af vores seng. Men hun sov uroligt eller sov slet ikke. Først da hun kom i en babynest mellem os i sengen, begyndte hun at sove bedre.
Hun er næsten også altid blevet svøbt når hun skal sove. Vi stoppede med at svøbe hende da hun var omkring 5 måneder. Da gik vi over til, at hun sov i sovepose, for at hun kunne finde ro, men stadig have lidt bevægelighed. (Den er hun først for nyligt stoppet med at bruge)
Vi puttede hende i babynesten ved at give hende flaske mens vi holdte hende og derefter sad med hende i vores favn, indtil hun sov. Så lagde vi hende i nesten. Og den metode fortsat vi så bare med.

Hun sover nu på eget værelse og har gjort det siden hun var 6 måneder. Vi prøver at lægge hende før hun sover helt, men hvis hun bliver lagt i sin seng før hun er 10 sekunder fra at sove, så går der ingen tid inden hun står oppe i sin seng eller tumler rundt dernede.
Det virker som en leg og hun virker pludselig ikke det mindste træt, på trods af at hun kun har været få sekunder fra at falde i ...


Annonce

... søvn.
Så kan vi tage hende op igen og starte forfra med at få hende til at sove hos os og derefter prøve at lægge hende. Det tager mellem 20 og 40 minutter for tiden.

Mens vi sidder med hende, synger vi gerne for hende og nogle gange stryger hende på håret og “det tredje øje”.
Vi har forsøgt at lægge hende noget før hun er tæt på at sove, sige godnat og så gå ud af værelset i et par minutter. Hun er oppe at stå inden vi nærmest vender ryggen til hende. For det meste foregår det uden gråd, igen virker det mere som om, at hun bare vil lege og tumle i sengen.
Når vi kommer tilbage, samler vi sut op, som hun gerne har kastet ud i rummet og får hende puttet igen for så, at det gentager sig på ny. Til sidst bliver hun ked af det og begynder at græde. Da har vi taget hende op og puttet hende på den “gamle metode”
Det er bare ikke holdbart længere og det kræver både meget tid og energi.

Hun er en glad og motorisk dygtig pige. Hun begyndte at kravle da hun var 8 måneder og gå da hun var 10 måneder. Hun har meget energi og der skal ske noget hele tiden.
Hun sover to lure om dagen på ca. 1 time og 20 minutter. (Første lur ca. 10:30 og anden lur 14:30). Hun sover ca. 11 timer om natten og kommer gerne i seng omkring kl. 20.

Så spørgsmålet er: Hvordan hjælper vi hende med selv at kunne finde ro, så hun selv kan falde i søvn?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. februar 2019 | Diverse | 9 mdr.

Bad og børneeksem

Hej Helen. Min søn er 9,5 mdr. gammel. Han er oftest en glad og nem, men...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Søvn og døgnrytme - 9 mdr.

Hej Helen. Jeg har nogle udfordringer hvad angår min søns søvn, både dag,...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Min søn vågner meget tidligt

Hej Helen, Jeg skriver til dig, da min søn på 9 måneder er begyndt at vågne...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

Vågner sen aften efter flaske

Hej Helen så er jeg her igen :) Dit sidste råd ang putning går kanon hun...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

1 årig svær at putte til nat samt sover utroligt dårligt om natten

Kære Helen. Vi har en datter på 1 år, det betyder at vi nu troligt har læst...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce