Annonce

Annonce

Portionsstørrelse børn


2. februar 2022

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet tømmer flasken og stadig virker sulten, så skal ...


Annonce

... barnet tilbydes mere mælk.

Når børn begynder at spise fastere føde, så skal barnet på samme måde have lov til at regulere sin appetit, så nogle gange spiser det mere end andre gange. En almindelig portion skemad ligger i størrelsen 1-2 dl. Nogle børn spiser lidt mindre og andre lidt mere, og der skal også være plads til, at barnet f.eks. spiser mere om morgenen eller om aftenen, end det gør midt på dagen. Vi voksnes appetit varierer ofte også - både i løbet af dagen og fra dag til dag - og sådan er det også for de fleste børn.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce