Annonce

Annonce

PKU


14. januar 2011

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive resultat. Der opstartes diætbehandling.

Børn med PKU er fuldkommen ...


Annonce

... normalt udviklede ved fødslen, men har svært ved at omdanne bestemte aminosyrer, hvorvidt der kan ske en ophobning af aminosyren phenylalanin. Det fører til alvorlig psykisk udviklingshæmning og hvis barnet ikke behandles, vil barnets nervesystem tage skade allerede inden for det første leveår. Årligt fødes 5-6 børn som har brug for behandling.

Diæten består i straks fra fødslen at begrænse indtaget af phenylalanin, så barnets hjerne ikke skades. Da phenylalanin findes i alle proteiner består behandlingen af en nøje kontrolleret proteinfattig diæt.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annonce