Annonce

Annonce

Brev:

10 mdr - ingen søvn!


13. oktober 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

10 mdr - ingen søvn!

Kære Helen,

Hjælp, hjælp – det hele er gået i hårdknude hernede.

M. var syg med en helt almindelig virus midt i september og pga feber og manglende appetit, fik han lov til at blive ammet meget mere end normalt. Siden sygdomsperioden har hans søvnmønster været fuldstændig ødelagt. Han er gået fra at sove i hvert fald 4-5 timer i træk, til to timer, til en time og til at han i nat nærmest ikke rigtig kom ned i den dybe søvn overhovedet…

I starten af perioden skreg og skreg han og kunne kun falde til ro ved at blive ammet, og jeg var oppe og ammede mange gange om natten. Jeg talte med lægen og en sundhedsplejerske, som mente, det bedste nok var at tage ham over i sengen, så jeg kunne sove og han få mere tryghed. Det betød dog bare, at han ville ammes hele natten igennem, og jeg fik endnu mindre søvn. Jeg havde ham derefter til ørelæge for at være sikker på, det ikke handlede om øresmerter, men han fejler altså absolut ingenting.

Derefter havde jeg besøg af en veninde, og vi blev enige om, at jeg i weekenden skulle holde helt op med at amme om natten og bare trøste, give sut etc. Det virkede i den forstand, at han ikke længere insisterer på at blive ammet, men nu kan trøstes på normal vis.

Jeg havde så håbet, at han ville holde op med at vågne, ...


Annonce

... når han nu ikke rigtig fik noget ud af det mere, men det er desværre ikke tilfældet. Om muligt vågner han endnu oftere, og ligger og ruller rundt og skiftevis smågræder og skriger meget af natten. Jeg forsøger at trøste ham og giver sutten, men han sover kun korte perioder. Den sidste måned har jeg nærmest ikke fået nogen søvn, og jeg hænger i ved fingerspidserne. På en god nat får jeg måske to sammenhængende timer, men mange nætter er det kun en halv time her og der. Min krop er i øvrigt så stresset, at jeg ofte ikke kan falde i søvn, fordi adrenalinen bare pumper rundt i mit system.

Nu er min sidste mulighed at tage ørepropper i og lægge mig ind på sofaen i stuen – jeg er virkelig ked af, at det skal komme dertil, men føler ikke jeg har andet valg tilbage. Jeg følger dagsplanen slavisk og har endda fået ham til at tage flaske om aftenen. Dage og aftener kører helt normalt, samme med vuggestuen, han virker glad og tilfreds og det er intet problem at putte, men efter ca en halv time går cirkusset i gang. Heldigvis kommer mine forældre i næste uge, så der kan jeg måske få sovet lidt mere, men jeg bliver jo nødt til at få løst problemet en gang for alle, hvis vores liv skal fungere…

Håber du har et godt råd – er totalt desperat…

Bedste hilsener,

N.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00 - del II

Kære Helen Tak for dit svar vedr. vores datter og hendes "problem" med at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Løsning på natamningsproblem, og videre plan

Kære Helen Igen tusind tak for svar – og igen utrolig brugbart! Og nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00

Kære Helen Vores datter er det sidste stykke tid (ca 3 uger) begyndt at...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annoncer

Annonce