Annonce

Annonce

Brev:

Urolig søvn - 10 mdr.


5. juli 2014

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Urolig søvn - 10 mdr.

Kære Helen

Så har jeg lige brug for igen at vende vores søns søvnvaner med dig. Dejligt at have denne mulighed for at skrive til dig :-)

Vores søn sover desværre stadig meget uroligt. Han falder fint i søvn i sin egen seng ved en 20 tiden, nogle gange tager det måske 20 min, men han er for det meste glad og hygger sig, til han lægger sig på siden, og falder i søvn. Jeg sidder hos ham, og han kan godt lide at jeg er tæt på, gerne med en hånd på ham. Men han vågner stadig efter 1/2 time 44 min og derefter med 10 min interval en 4-5 gange, hvor han nogle gange bare lige skal trilles på siden, men nogle gange er vi nødt til at tage ham op. Det ødelægger helt vores par tid sammen om aftenen, og det er vi lidt ærgerlige over.

Derefter er der roligt i måske 1 1/2 - 2 timer, og så vågner han igen, og her vil han virkelig helst ikke sove alene i sin seng længere, så jeg giver mig, og lader ham komme op i sengen. Det er bare nemmest. Han sover straks videre, glad og tilfreds. Han er heldigvis ikke så motorisk urolig om natten mere. Hvis jeg insisterer på at han skal sove videre i sin egen seng, sover han uroligt og har flere opvågninger.

Jeg kunne jo rigtig godt tænke mig at han blev bedre til at sove uden alle de afbrydelser, ikke kun for partidens skyld, men jo også for ham :-) han falder fint i søvn uden at vi ammer, og han virker ikke umiddelbart til at vågne af at mangle sutten... Om ikke andet er han god til at finde den og putte den i munden, nærmest sovende.

Om dagen sover han 2 lure. Den lange lur er formiddagsluren, som faktisk nåede op på 2,5 time, og så en eftermiddagslur på ca 1 t og 15.... Da Asger altid har sovet mindre end gennemsnittet, undrede det mig at han begyndte at sove længere og længere om dagen, men tænker at det må være fordi han har sovet dårligt om natten? Nu ...


Annonce

... har jeg skåret lidt i den tid han må sove om dagen han må nu max sove 2 timer om formiddagen, og helst kun 1,5. Eftermiddagsluren har jeg ikke pillet ved, prøver at han ikke sover senere end 16. Han begyndte faktisk at få svært ved at falde i søvn ved eftermiddagsluren, hvis han havde sovet 2,5 time om formiddagen.
Om dagen vågner han ikke af søvnfaserne, men jeg ligger også med ham, og vi sover sammen.

Hvad synes du at jeg skal gøre for at hjælpe ham til at sove videre selv? Skal jeg begynde at øve at han skal falde i søvn selv? Jeg er bange for at hvis jeg begynder at lægge ham i sin seng om dagen, så går der koks i det hele, og hverken han eller jeg får sovet...

Han er et meget nemt barn på de fleste områder... Meget glad og tillidsfuld, og let til grin. Spisningen driller dog, det er lidt svært at få noget i ham, han vil selv, og det kan han jo ikke endnu. Tror dog alt i alt jeg får lokket ok med mad i ham, når dagen er omme. Vi slutter med natgrød lige før han lægges. Tror det passer meget godt med alderen :-)

Jeg ammer før eftermiddagslur, før godnat, og tidlig morgen omkring kl 04.30. Der begynder han at rotere i søvne, men sover roligt videre når vi har ammet. Tror dog ikke han får så meget, det er meget slunkent med mælkeforsyningen efterhånden.

Må vidst hellere summere op oven på denne smøre:
Er det fordi han har brug for mig til at sove videre, at han vågner uden selv at kunne komme videre i søvnen? Skal vi til at lære ham at falde i søvn alene?
Skal jeg insistere på at han også skal sove i sin seng om dagen, eller er det ok vi putter sammen?
Er 3 timers søvn om dagen ok på nuværende tidspunkt?
Der er sikkert flere spørgsmål, men kan ikke komme i tanke om flere!

Kom endelig med dine tanker, jeg glæder mig til at høre fra dig

Mange hilsner

Asger og mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juli 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Nedtrapning af antal flasker

Hej Helen Tusind tak for dit forrige svar. Det er så dejligt med en masse...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juli 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Fast føde og mængde mælk

Kære Helen. Vores søn er nu 8 måneder og godt igang med skemad. Han får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Diverse | 10 mdr.

Hjælp til madplan og datter i dagpleje

Kære Helen Vores skønne datter Sonja er nu 10 mdr. og hun udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Problemer med aftenputningen

Hej Helen Jeg har et spørgsmål til vores aftenputning. Vi havde endelig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Motorisk udvikling - 11 mdr.

Kære Helen. Her kommer endnu et spørgsmål fra os. Denne gang handler det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annoncer

Annonce