Annonce

Annonce

Brev:

Urolig søvn - 10 mdr.


5. juli 2014

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Urolig søvn - 10 mdr.

Kære Helen

Så har jeg lige brug for igen at vende vores søns søvnvaner med dig. Dejligt at have denne mulighed for at skrive til dig :-)

Vores søn sover desværre stadig meget uroligt. Han falder fint i søvn i sin egen seng ved en 20 tiden, nogle gange tager det måske 20 min, men han er for det meste glad og hygger sig, til han lægger sig på siden, og falder i søvn. Jeg sidder hos ham, og han kan godt lide at jeg er tæt på, gerne med en hånd på ham. Men han vågner stadig efter 1/2 time 44 min og derefter med 10 min interval en 4-5 gange, hvor han nogle gange bare lige skal trilles på siden, men nogle gange er vi nødt til at tage ham op. Det ødelægger helt vores par tid sammen om aftenen, og det er vi lidt ærgerlige over.

Derefter er der roligt i måske 1 1/2 - 2 timer, og så vågner han igen, og her vil han virkelig helst ikke sove alene i sin seng længere, så jeg giver mig, og lader ham komme op i sengen. Det er bare nemmest. Han sover straks videre, glad og tilfreds. Han er heldigvis ikke så motorisk urolig om natten mere. Hvis jeg insisterer på at han skal sove videre i sin egen seng, sover han uroligt og har flere opvågninger.

Jeg kunne jo rigtig godt tænke mig at han blev bedre til at sove uden alle de afbrydelser, ikke kun for partidens skyld, men jo også for ham :-) han falder fint i søvn uden at vi ammer, og han virker ikke umiddelbart til at vågne af at mangle sutten... Om ikke andet er han god til at finde den og putte den i munden, nærmest sovende.

Om dagen sover han 2 lure. Den lange lur er formiddagsluren, som faktisk nåede op på 2,5 time, og så en eftermiddagslur på ca 1 t og 15.... Da Asger altid har sovet mindre end gennemsnittet, undrede det mig at han begyndte at sove længere og længere om dagen, men tænker at det må være fordi han har sovet dårligt om natten? Nu ...


Annonce

... har jeg skåret lidt i den tid han må sove om dagen han må nu max sove 2 timer om formiddagen, og helst kun 1,5. Eftermiddagsluren har jeg ikke pillet ved, prøver at han ikke sover senere end 16. Han begyndte faktisk at få svært ved at falde i søvn ved eftermiddagsluren, hvis han havde sovet 2,5 time om formiddagen.
Om dagen vågner han ikke af søvnfaserne, men jeg ligger også med ham, og vi sover sammen.

Hvad synes du at jeg skal gøre for at hjælpe ham til at sove videre selv? Skal jeg begynde at øve at han skal falde i søvn selv? Jeg er bange for at hvis jeg begynder at lægge ham i sin seng om dagen, så går der koks i det hele, og hverken han eller jeg får sovet...

Han er et meget nemt barn på de fleste områder... Meget glad og tillidsfuld, og let til grin. Spisningen driller dog, det er lidt svært at få noget i ham, han vil selv, og det kan han jo ikke endnu. Tror dog alt i alt jeg får lokket ok med mad i ham, når dagen er omme. Vi slutter med natgrød lige før han lægges. Tror det passer meget godt med alderen :-)

Jeg ammer før eftermiddagslur, før godnat, og tidlig morgen omkring kl 04.30. Der begynder han at rotere i søvne, men sover roligt videre når vi har ammet. Tror dog ikke han får så meget, det er meget slunkent med mælkeforsyningen efterhånden.

Må vidst hellere summere op oven på denne smøre:
Er det fordi han har brug for mig til at sove videre, at han vågner uden selv at kunne komme videre i søvnen? Skal vi til at lære ham at falde i søvn alene?
Skal jeg insistere på at han også skal sove i sin seng om dagen, eller er det ok vi putter sammen?
Er 3 timers søvn om dagen ok på nuværende tidspunkt?
Der er sikkert flere spørgsmål, men kan ikke komme i tanke om flere!

Kom endelig med dine tanker, jeg glæder mig til at høre fra dig

Mange hilsner

Asger og mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Voksetillæg i børnesko

Børnesko skal altid købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Om barnet skal have 1 eller 1,5 cm tillæg afhænger af skostørrelsen og typen af sko. Eksempelvis er det svært for helt små børn at gå i sko, der er 1,5 cm for store. I det tilfælde vil 1 cm være nok. Generelt er der brug for lidt mindre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og sover ikke igennem

Kære Helen. Tusind tak for dine tidligere råd, dem sætter vi stor pris på...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Fravænning fra mor - del 2

Kære Helen, mange tak endnu en gang. Jeg kan fortælle dig, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange natlige opvågninger

Kære Helen, Jeg kontakter dig endnu engang vedrørende min søns natlige...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Dårlig nattesøvn - knap 1 år

Hej Helen Min dejlige dreng på snart 1 år har gennem sit liv haft skiftende...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Dårlig dagssøvn - knap 1 år

Hej Helen Jeg har en dejlig dreng på snart 1 år, der startede i vuggestue...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annoncer

Annonce