Annonce

Annonce

Brev:

Urolig søvn - 10 mdr.


5. juli 2014

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Urolig søvn - 10 mdr.

Kære Helen

Så har jeg lige brug for igen at vende vores søns søvnvaner med dig. Dejligt at have denne mulighed for at skrive til dig :-)

Vores søn sover desværre stadig meget uroligt. Han falder fint i søvn i sin egen seng ved en 20 tiden, nogle gange tager det måske 20 min, men han er for det meste glad og hygger sig, til han lægger sig på siden, og falder i søvn. Jeg sidder hos ham, og han kan godt lide at jeg er tæt på, gerne med en hånd på ham. Men han vågner stadig efter 1/2 time 44 min og derefter med 10 min interval en 4-5 gange, hvor han nogle gange bare lige skal trilles på siden, men nogle gange er vi nødt til at tage ham op. Det ødelægger helt vores par tid sammen om aftenen, og det er vi lidt ærgerlige over.

Derefter er der roligt i måske 1 1/2 - 2 timer, og så vågner han igen, og her vil han virkelig helst ikke sove alene i sin seng længere, så jeg giver mig, og lader ham komme op i sengen. Det er bare nemmest. Han sover straks videre, glad og tilfreds. Han er heldigvis ikke så motorisk urolig om natten mere. Hvis jeg insisterer på at han skal sove videre i sin egen seng, sover han uroligt og har flere opvågninger.

Jeg kunne jo rigtig godt tænke mig at han blev bedre til at sove uden alle de afbrydelser, ikke kun for partidens skyld, men jo også for ham :-) han falder fint i søvn uden at vi ammer, og han virker ikke umiddelbart til at vågne af at mangle sutten... Om ikke andet er han god til at finde den og putte den i munden, nærmest sovende.

Om dagen sover han 2 lure. Den lange lur er formiddagsluren, som faktisk nåede op på 2,5 time, og så en eftermiddagslur på ca 1 t og 15.... Da Asger altid har sovet mindre end gennemsnittet, undrede det mig at han begyndte at sove længere og længere om dagen, men tænker at det må være fordi han har sovet dårligt om natten? Nu ...


Annonce

... har jeg skåret lidt i den tid han må sove om dagen han må nu max sove 2 timer om formiddagen, og helst kun 1,5. Eftermiddagsluren har jeg ikke pillet ved, prøver at han ikke sover senere end 16. Han begyndte faktisk at få svært ved at falde i søvn ved eftermiddagsluren, hvis han havde sovet 2,5 time om formiddagen.
Om dagen vågner han ikke af søvnfaserne, men jeg ligger også med ham, og vi sover sammen.

Hvad synes du at jeg skal gøre for at hjælpe ham til at sove videre selv? Skal jeg begynde at øve at han skal falde i søvn selv? Jeg er bange for at hvis jeg begynder at lægge ham i sin seng om dagen, så går der koks i det hele, og hverken han eller jeg får sovet...

Han er et meget nemt barn på de fleste områder... Meget glad og tillidsfuld, og let til grin. Spisningen driller dog, det er lidt svært at få noget i ham, han vil selv, og det kan han jo ikke endnu. Tror dog alt i alt jeg får lokket ok med mad i ham, når dagen er omme. Vi slutter med natgrød lige før han lægges. Tror det passer meget godt med alderen :-)

Jeg ammer før eftermiddagslur, før godnat, og tidlig morgen omkring kl 04.30. Der begynder han at rotere i søvne, men sover roligt videre når vi har ammet. Tror dog ikke han får så meget, det er meget slunkent med mælkeforsyningen efterhånden.

Må vidst hellere summere op oven på denne smøre:
Er det fordi han har brug for mig til at sove videre, at han vågner uden selv at kunne komme videre i søvnen? Skal vi til at lære ham at falde i søvn alene?
Skal jeg insistere på at han også skal sove i sin seng om dagen, eller er det ok vi putter sammen?
Er 3 timers søvn om dagen ok på nuværende tidspunkt?
Der er sikkert flere spørgsmål, men kan ikke komme i tanke om flere!

Kom endelig med dine tanker, jeg glæder mig til at høre fra dig

Mange hilsner

Asger og mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Baby 8,5mdr ked af at skulle sove

Hej Helen. Vores lille pige er nu 8 måneder (9 måneder 10. april) og har...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annoncer

Annonce