Annonce

Annonce

Brev:

Vil kun lave lort i ble 3 år


2. januar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Vil kun lave lort i ble 3 år

Kære Helen

Jeg har en datter som er 3,2 år, hun smed bleen for ca 9 måneder siden(også om natten), lige på nær når hun skal lave lort. Her insisterer hun på at få ble på. Hun har haft meget få uheld i forbindelse med af smide bleen, og har ingen uheld haft i forbindelse med afføring.

Hun kommer altid og beder om at få en ble på. I begyndelsen fik hun bare bleen på, efter et par måneder begyndte jeg at arbejde med hende i forhold til lave gøre det på toilet/potte. Det lykkes hendes ca 2-3 gange at gøre det, hvorefter hun begyndte at nægte. Hun blev meget ked af det og sagde pøllen bed hende i numsen. Jeg lod hende derfor igen på ble på da hun virkelig blev ked af det, men at det nu skulle foregå på badeværelset, hvilket hun hurtigt accepterede.

Jeg forsøgte i en lang periode at motivere hende på forskellige måder, bl.a. Med belønning (Både i form af lækkerier, men også legetøj hun kunne få), men hun var slet ikke interesseret i dette og holdt fast i ikke at ville andet end i bleen. Adspurgt var begrundelsen stadig at pøllen bed hende. Forsøgte på alle måder at forklare hende at den ikke gjorde og jeg var der sammen med hende. Efter ca 1,5 måned fik hun legetøjet for at forsøge at fjerne presset, og lod hende igen bare lave det i bleen på badeværelset.
Dette har hun fået lov til et par måneder hvor vi ikke har talt mere om toilettet.

For ca 1,5 måned siden begyndte jeg igen at tale med hende om at gå på toilet, men hun fastholder at nægte dette lige meget hvad jeg lover hende eller på søde måder forklarer hende at det er okay. Hun kom ved et “uheld” til at lave det på toilettet for ca 4 uger siden, hvor det var en god oplevelse uden ubehagligheder og hun var glad og stolt. Men allerede næste gang ville hun igen ikke. Jeg har ...


Annonce

... forsøgt med at hun skal sidde på toilet/potte med ble på men hun nægter og bliver oprigtigt ked af det. Og vil kun stå. Det skal siges jeg nogle gange har fået hende til at sidde på toilettet i forbindelse med hun siger hun skal, hvor hun har fået lov at sidde med en telefon og spille (hvilket hun ikke får lov til andre steder). Men hun kan ikke/tør ikke trykke noget ud. Og ender med at holde sig til hun får lov at få en ble på.

Vi har talt om det, og forsøgt at motivere på alle tænkelige måder. Senest har vi talt ned med antallet af bleer, og nu var der ikke flere bleer (havde nogle i reserve) men hun nægter stadig. Hun flipper fuldstændig ud og selvom jeg bevarer roen og prøver at lege hende igennem det nægter hun. Efter laaaaang tid får hun alligevel en ble på, men nægter at sidde ned på nogen måde. Nu står jeg så her, hun fik st vide dette var den allersidste ble jeg havde - men hvad gør jeg næste gang, for samme problem opstår helt sikkert imorgen.

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an længere. Hun er en meget bestemt lille dame og specielt i forbindelse med dette ikke til at rykke.

Jeg kan læse andre steder (også i dine råd) at man Ikke skal give efter men blidt holde fast. Dette er gjort uden held af flere omgange. Men skal jeg holde fast i hun ikke får ble på og ender med at gå og holde sig rigtig længe eller hvordan skal jeg gribe det an? Når jeg læser på nettet synes jeg ikke st kunne finde gode råd jeg ikke allerede har forsøgt.

Hvordan synes du jeg skal gribe det an efterhånden? Hvordan kam jeg motivere hende til at sidde ned og presse ? Hvordan kan jeg få dette til at lykkes på en god måde ?

Håber meget du kan hjælpe, da jeg efterhånden ikke ved hvordan jeg skal gribe det an.

Med venlig hilsen
Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. juni 2019 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Slut med ble?

Kære Helen, Endnu engang tak for dine råd og vejledning. Det hjælper os...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2019 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Middagslur - 2 år, 10 mdr.

Kære Helen, Tak for dine altid konstruktive og beroligende svar. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2019 | Renlighed | 3 år

Træning af renlighed - 3 år

Hej Helen Vi er igang med, at træne renlighed. I lørdags tog vi bleen af...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2019 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Pasning - hvor meget?

Kære Helen Mange tak for gode råd og altid kyndig vejledning – især ifm....

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2019 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Lange opvågninger om natten

Hej Helen. Håber at du endnu engang kan komme med nogle af dine gyldne råd,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce