Annonce

Annonce

Brev:

Vil kun lave lort i ble 3 år


2. januar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Vil kun lave lort i ble 3 år

Kære Helen

Jeg har en datter som er 3,2 år, hun smed bleen for ca 9 måneder siden(også om natten), lige på nær når hun skal lave lort. Her insisterer hun på at få ble på. Hun har haft meget få uheld i forbindelse med af smide bleen, og har ingen uheld haft i forbindelse med afføring.

Hun kommer altid og beder om at få en ble på. I begyndelsen fik hun bare bleen på, efter et par måneder begyndte jeg at arbejde med hende i forhold til lave gøre det på toilet/potte. Det lykkes hendes ca 2-3 gange at gøre det, hvorefter hun begyndte at nægte. Hun blev meget ked af det og sagde pøllen bed hende i numsen. Jeg lod hende derfor igen på ble på da hun virkelig blev ked af det, men at det nu skulle foregå på badeværelset, hvilket hun hurtigt accepterede.

Jeg forsøgte i en lang periode at motivere hende på forskellige måder, bl.a. Med belønning (Både i form af lækkerier, men også legetøj hun kunne få), men hun var slet ikke interesseret i dette og holdt fast i ikke at ville andet end i bleen. Adspurgt var begrundelsen stadig at pøllen bed hende. Forsøgte på alle måder at forklare hende at den ikke gjorde og jeg var der sammen med hende. Efter ca 1,5 måned fik hun legetøjet for at forsøge at fjerne presset, og lod hende igen bare lave det i bleen på badeværelset.
Dette har hun fået lov til et par måneder hvor vi ikke har talt mere om toilettet.

For ca 1,5 måned siden begyndte jeg igen at tale med hende om at gå på toilet, men hun fastholder at nægte dette lige meget hvad jeg lover hende eller på søde måder forklarer hende at det er okay. Hun kom ved et “uheld” til at lave det på toilettet for ca 4 uger siden, hvor det var en god oplevelse uden ubehagligheder og hun var glad og stolt. Men allerede næste gang ville hun igen ikke. Jeg har ...


Annonce

... forsøgt med at hun skal sidde på toilet/potte med ble på men hun nægter og bliver oprigtigt ked af det. Og vil kun stå. Det skal siges jeg nogle gange har fået hende til at sidde på toilettet i forbindelse med hun siger hun skal, hvor hun har fået lov at sidde med en telefon og spille (hvilket hun ikke får lov til andre steder). Men hun kan ikke/tør ikke trykke noget ud. Og ender med at holde sig til hun får lov at få en ble på.

Vi har talt om det, og forsøgt at motivere på alle tænkelige måder. Senest har vi talt ned med antallet af bleer, og nu var der ikke flere bleer (havde nogle i reserve) men hun nægter stadig. Hun flipper fuldstændig ud og selvom jeg bevarer roen og prøver at lege hende igennem det nægter hun. Efter laaaaang tid får hun alligevel en ble på, men nægter at sidde ned på nogen måde. Nu står jeg så her, hun fik st vide dette var den allersidste ble jeg havde - men hvad gør jeg næste gang, for samme problem opstår helt sikkert imorgen.

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an længere. Hun er en meget bestemt lille dame og specielt i forbindelse med dette ikke til at rykke.

Jeg kan læse andre steder (også i dine råd) at man Ikke skal give efter men blidt holde fast. Dette er gjort uden held af flere omgange. Men skal jeg holde fast i hun ikke får ble på og ender med at gå og holde sig rigtig længe eller hvordan skal jeg gribe det an? Når jeg læser på nettet synes jeg ikke st kunne finde gode råd jeg ikke allerede har forsøgt.

Hvordan synes du jeg skal gribe det an efterhånden? Hvordan kam jeg motivere hende til at sidde ned og presse ? Hvordan kan jeg få dette til at lykkes på en god måde ?

Håber meget du kan hjælpe, da jeg efterhånden ikke ved hvordan jeg skal gribe det an.

Med venlig hilsen
Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2020 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Børnehavestart - middagslur og renlighed

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores store pige på 2 år og 8 måneder og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Mad og opdragelse - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen Det er noget tid siden jeg føler, at jeg har haft behov for at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce