Annonce

Annonce

Køkkenhygiejne


6. marts 2022

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det vil sige, at du f.eks. skal holde råt kød og grøntsager adskilt fra f.eks. pålæg eller den færdige middagsmad.

- Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv.) alt efter, om det f.eks. er til kød eller grøntsager, og det samme gælder ved rå eller færdiglavet mad. Sørg også for at vaske knive, skærebrætter og lignende straks efter brug.

- Mad, der har ...


Annonce

... været frosset, optøs i en skål eller i et fad i køleskabet. Evt. kødsaft må ikke kunne dryppe på andre madvarer i køleskabet.

- Vil du gemme en varm ret i køleskabet, så skal den sættes ind, så snart den er dampet af.

- Madindkøb sættes altid på køl, straks du er kommet hjem.

- Brug altid rene klud og viskestykker. Et forklæde kan også være med til at sprede bakterier, så sørg for at vaske og skifte ofte. Kødsaft kan evt. tørres op med køkkenrulle i stedet for en klud.

- Vask altid hænder - både før du laver mad og også undervejs, når du f.eks. skifter mellem at gøre ved råt kød og færdiglavet mad. Det gælder også, når du f.eks. laver frikadeller og lægger farsen på panden. Vask hænderne både før og efter.

Vær også særligt opmærksom på køkkenhygiejne og håndvask, hvis du blander modermælkserstatning til dit barn:)Annoncer

Sponsorerede artiklerSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce