Annonce

Annonce

Brev:

Over 3,5 år - at smide bleen


24. november 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Over 3,5 år - at smide bleen

Kære Helen.

Jeg har lige endnu et spørgsmål til dig. Denne gang om vores store dreng, som er 3 år og 7 måneder nu.

Han har altid været en meget forsigtig dreng, og han kan være meget tilbageholdende med nye ting, ligesom han aldrig har været en ka’-selv-vil-selv-dreng, men derimod en udpræget jeg-kan-ikke-du-skal-hjælpe-mig-dreng. Nogle gange knuser det næsten mit hjerte at høre ham tale om det han ikke kan, for jeg kan være bange for, at han simpelthen er bange for at lave fejl. Og sådan skal det jo ikke være. Jeg synes ellers vi bakker ham godt op og taler om at man jo netop skal øve sig for at lære noget, og at vi heller ikke kan alting og så øver vi os. Vi roser ham for at prøve osv.

Ofte ved jeg godt at det også handler om nærhed, fx når det kommer til at tage tøj på selv, som han nærmest kategorisk nægter selv at gøre herhjemme (men dog gør - langsomt, fordi han ikke er så vant til det som sine kammerater - oppe i børnehaven). Og den nærhed vil jeg gerne give ham også - især når jeg ved at han er træt lige efter børnehave. Jeg kræver det visse gange (fx ved bleskift om eftermiddagen, med nattøj og i weekenden), hvor jeg sætter ham til det som en stor selvfølgelighed fordi jeg skal noget andet, eller nærmest lokker ham med, at mens han tager sine bukser på, så smører jeg en bolle eller noget lignende, og det fungerer faktisk fint, men om morgenen, når der ikke altid er tid til den længere diskussion, hjælper vi ham i tøjet, selvom vi jo ved at han godt kan selv.

Og så er der hele toilettræningen, som er det egentlige problem, synes jeg. Vi forsøgte i efterårsferien at blive mere konsekvente med toiletbesøg: At man ...


Annonce

... SKULLE prøve at tisse hver morgen, ved bleskift, inden bad og inden sengetid. Før det havde vi gjort det lidt mindre kategorisk. I børnehaven gør de det i hvert fald én gang om dagen helt konsekvent, hvor han prøver at tisse på toilettet. Men herhjemme gik det helt galt.

Det startede rimeligt, han tissede næsten hver gang, men han blev mere og mere hysterisk hver gang han skulle prøve (vi havde prøvet potte og børnetoiletsæde i nogen tid, men dem ville han ikke mere, så nu er det bare det store toilet). Til sidst læste jeg et brev du havde svaret på herinde om nogenlunde samme emne, som opfordrede til at man så holdt pause, så det besluttede vi også at gøre. Vi droppede stort set hele toilettræningen herhjemme, mens de holder fast i børnehaven. Men nu synes jeg altså vi skal til det igen, og jeg forestiller mig at julen kunne være fin til det. Men hvordan kommer vi i gang igen på en måde som måske kan styre uden om de hysteriske anfald? Skal vi italesætte det allerede nu, og hvor meget skal vi starte op med?

Han blev jo storebror i august, så jeg er klar over at der er mange ting på spil i hans lille hoved, og at vi måske samtidig med denne kæmpe omvæltning også har krævet mere af ham, men jeg synes der er ved at falde tilpas meget ro på nu til at jeg faktisk synes julen kunne være et godt tidspunkt at komme i gang igen. Han er jo også en stor dreng efterhånden. Det skal siges at han - selvom han er fuldt bevidst om at hans venner i børnehaven ikke bruger ble, men at han gør - slet ikke har lyst til prøve uden. Så jeg er ikke sikker på at han er en dreng hvor det bare kommer af sig selv.

Håber du kan hjælpe med et par gode råd.

Eva

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt hyper dreng på 4 år

Hej Helen, Tak for dit fine svar sidst.. det gav lidt ro men nu har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annoncer

Annonce