Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed - 34 måneder


8. januar 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Renlighed - 34 måneder

Hej Helen

Jeg har tidligere spurgt dig til råds ang. renlighed, og dit svar var meget brugbart. Jeg har bare et enkelt lille spørgsmål til, om vi skal fortsætte det arbejde vi gør nu, eller skal gribe det anderledes an.

Mht. renligheden er der ikke sket så meget. Vores dreng kommer nu på potte om morgenen og om aftenen (selvfølgelig kun hvis han har lyst - vi vil ikke presse ham). Det er for nyligt vi er begyndt at gøre det om morgnen (jeg er på barsel nu, så vi har bedre tid). Han tisser næsten hver gang på potten, og bliver selvfølgelig glad og stolt, og vi roser ham, og vi skal give ham "high-fives". Så det synes jeg er en rigig god udvikling. Vi har et toiletsæde til toilettet, men det er han slet ikke interesseret i at bruge.

Vi kan ikke få ham til at lave stort på potten. Selvom vi har fornemmelsen af at han skal af med afføring, og prøver på at få ham på potte, så vil han ikke. Jeg ved ikke om han er skræmt over at skulle lave stort på potte? Han går ofte ind på værelset eller ...


Annonce

... i stuen, og kommer så tilbage og fortæller når han har lavet i bleen.

Jeg forsøgte en enkelt dag ikke at give ham ble på om morgnen. 5 min efter vi var færdige på badeværelset, råbte han at han havde tisset på gulvet (han havde også lige tisset på potten). Vi skiftede bukser, og jeg sagde det var helt i orden, men han virkede lidt beklemt ved det, og sagde ja, da jeg spurgte om han ville have ble på igen. Dagen igennem prøvede jeg at hjælpe ham på potte, og skiftede ble med 1 - 2 timers interval, men bleen var faktisk våd hver eneste gang. Det var jo kun en enkelt dag, men det virker ikke som om han kan holde sig tør ret længe af gangen.

Skal vi bare fortsætte pottetræningen? Og så forsøge at opmuntre ham til at komme på potte, når vi fornemmer han skal af med afføring? Vi har også snakket om måske at give ham et lille stykke slik eller en rosin, et eller andet der kunne virke som "gulerod", hvis han nu kunne lave stort på potten. Eller skal vi gøre det helt anderledes?

Hilsen Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce