Annonce

Annonce

Sushi til gravide og ammende


26. august 2013

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned inden brug. Du kan også bruge røget laks, makrel eller hellefisk til sushi, da rygning har samme effekt som nedfrysning.

Gravide og ammende skal være ...


Annonce

... opmærksomme på at holde igen med de store rovfisk. Tun som ofte bruges i sushi er en rovfisk. Andre rovfisk er f.eks. Helleflynder, Sværdfisk, Sildehaj, Gedde, Aborre, Sandart, Oliefisk, Escolar og Rokke.

Du kan roligt spise op til 100 g. rovfisk om ugen, hvilket svarer til 5-6 stk. tun-nigiri eller ca. 20 stk. california rolls med tun. Sushi består jo også af ris, grøntsager mv. og er ikke kun fisk.

Spis så forskellige sushi-varianter som muligt, så du får mange forskellige fiskearter. På den måde får du bedst de forskellige vitaminer og mineraler fra de forskellige fisk. Du kan roligt spise f.eks. laks, rødspætte, torsk, sild, rejer mm.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce