Annonce

Annonce

Brev:

Opdragelse - og stå fast


1. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 3 mdr.

Opdragelse - og stå fast

Hej Helen

Tusind tak for dit svar og gode råd til mit tidligere brev. Det gav os en masse inspiration til hvordan vi kan ændre putterutinen.
Jeg har lige et helt andet emne jeg vil høre dig omkring.

Jeg er lidt usikker på om vi ikke er “strenge” nok i vores opdragelse af vores datter. Strenge er nok et forkert ord men jeg ved ikke lige hvad jeg ellers skal bruge. Der er bare nogle situationer hvor jeg er i tvivl om vi skal stå mere fast.

Fx kæmper vi lidt med at hun skal lære at tage tøj af og på. De har kommenteret på i vuggestuen at vi rigtig gerne må øve det med hende derhjemme. Og det prøver vi også at gøre. Især med overtøjet. Men hun bliver ofte ked af det og beder om hjælp fordi det driller lidt. Jeg har egentlig indtryk af at hun godt kan, men at hun ikke har overskud til det når hun har haft en lang dag i vuggestue. Og om morgenen vil hun ikke altid afsted og så er der jo ingen motivation for at tage tøj på selv. Vi er tilbøjelige til at give efter og hjælpe hende, selvom vi prøver at få hende med og motiverer hende. Skal hun have mere lov til at blive frustreret over det så hun måske gør det selv eller er det ok vi tager det stille og roligt og hjælper hende når hun ikke kan overskue det selv?

Er også lidt usikker i forhold til når vi henter hende fra vuggestue. Så har vi altid ...


Annonce

... snacks med til hende fordi hun er træt og irritabel og der skal intet til at hendes verden bryder sammen. Er det en dårlig vane at hun altid skal have noget at spise og bør vi vende hende til at man altså godt kan gøre sig klar og tage hjem uden at skulle snacke? Jeg kan se de andre forældre ikke gør på samme måde. Jeg har bare erfaret vores datter kan have det rigtig svært med at skifte fra vuggestue til at skulle hjem og så hjælper det at distrahere lidt med noget mad. Det gør det også bare svært at øve fx at hun tager tøj på selv.

Derhjemme er vi også meget tålmodige med pottetræning hvor vi gerne vil have hun fast sidder på potte morgen og aften, men hvis hun ikke vil så lader vi det være sådan og vi tvinger hende ikke til det. Hun vil for det meste gerne men bliver lidt forskrækket hvis hun laver noget på potten. Og så vil hun måske ikke lige næste gang. Lægen gav udtryk for vi skulle være mere faste og ligesom sige sådan er det. Men vi vil ikke presse hende så det bliver en dum ting for hende at skulle på potte/toilet.

Er vi for eftergivende? Vi forsøger at lytte til hendes behov men vil også gerne være tydelige forældre og lave nogle gode rammer. men vi er også forældre for første gang så vi er usikre på mange ting. Håber du kan dele lidt tanker.

Med venlig hilsen
Lidt usikre forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. august 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2022 | Sovevaner | 2 år

Putning af 2 årig er virkelig svært

Hej Helen, Jeg har længe gået og overvejet at skrive til dig og nu tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce