Annonce

Annonce

Brev:

Opdragelse - og stå fast


1. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 3 mdr.

Opdragelse - og stå fast

Hej Helen

Tusind tak for dit svar og gode råd til mit tidligere brev. Det gav os en masse inspiration til hvordan vi kan ændre putterutinen.
Jeg har lige et helt andet emne jeg vil høre dig omkring.

Jeg er lidt usikker på om vi ikke er “strenge” nok i vores opdragelse af vores datter. Strenge er nok et forkert ord men jeg ved ikke lige hvad jeg ellers skal bruge. Der er bare nogle situationer hvor jeg er i tvivl om vi skal stå mere fast.

Fx kæmper vi lidt med at hun skal lære at tage tøj af og på. De har kommenteret på i vuggestuen at vi rigtig gerne må øve det med hende derhjemme. Og det prøver vi også at gøre. Især med overtøjet. Men hun bliver ofte ked af det og beder om hjælp fordi det driller lidt. Jeg har egentlig indtryk af at hun godt kan, men at hun ikke har overskud til det når hun har haft en lang dag i vuggestue. Og om morgenen vil hun ikke altid afsted og så er der jo ingen motivation for at tage tøj på selv. Vi er tilbøjelige til at give efter og hjælpe hende, selvom vi prøver at få hende med og motiverer hende. Skal hun have mere lov til at blive frustreret over det så hun måske gør det selv eller er det ok vi tager det stille og roligt og hjælper hende når hun ikke kan overskue det selv?

Er også lidt usikker i forhold til når vi henter hende fra vuggestue. Så har vi altid ...


Annonce

... snacks med til hende fordi hun er træt og irritabel og der skal intet til at hendes verden bryder sammen. Er det en dårlig vane at hun altid skal have noget at spise og bør vi vende hende til at man altså godt kan gøre sig klar og tage hjem uden at skulle snacke? Jeg kan se de andre forældre ikke gør på samme måde. Jeg har bare erfaret vores datter kan have det rigtig svært med at skifte fra vuggestue til at skulle hjem og så hjælper det at distrahere lidt med noget mad. Det gør det også bare svært at øve fx at hun tager tøj på selv.

Derhjemme er vi også meget tålmodige med pottetræning hvor vi gerne vil have hun fast sidder på potte morgen og aften, men hvis hun ikke vil så lader vi det være sådan og vi tvinger hende ikke til det. Hun vil for det meste gerne men bliver lidt forskrækket hvis hun laver noget på potten. Og så vil hun måske ikke lige næste gang. Lægen gav udtryk for vi skulle være mere faste og ligesom sige sådan er det. Men vi vil ikke presse hende så det bliver en dum ting for hende at skulle på potte/toilet.

Er vi for eftergivende? Vi forsøger at lytte til hendes behov men vil også gerne være tydelige forældre og lave nogle gode rammer. men vi er også forældre for første gang så vi er usikre på mange ting. Håber du kan dele lidt tanker.

Med venlig hilsen
Lidt usikre forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juni 2023 | Sovevaner | 2 år

Hvordan får vi vores 2 årige til at sove?

Kære Helen. Lillebror er nu blevet 2 år, og han trives umiddelbart rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2023 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Når første barn bliver til storesøster

Kære Helen, Min datter på 2 år og 7 måneder er blevet storesøster, i det jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2023 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang med sidste lur til ingen

Hej Helen Overgang med sidste lur til ingen. Vores piger er tydeligvis en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2023 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Når børn går og klynker

Hej Helen, Vores ene datter har alle dage klynket en del og virker små...

Læs hele brevet og Helens svar


9. februar 2023 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Lære at lytte/forstå alvor og komme når man beder om det

Hej Helen. Håber du kan komme med et bud på hvordan vi kan håndtere, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce