Annonce

Annonce

Tommelfinger - sutte på


27. januar 2022

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har behov for - den tryghed, det kan give at sutte på sine fingre, kan ...


Annonce

... naturligt ikke erstatte den tryghed, som mor eller far kan give.

Hvis du oplever, at dit barn begynder bevidst at putte tommelfingeren i munden, når det har brug for at berolige sig selv - f.eks. når det er ked af det, når det skal sove, eller når der opstår usikre situationer - så er det en god idé at se, om du kan vænne barnet til at bruge en narresut i stedet. Sutten på tommelfinger kan påvirke barnets tandstilling og dermed påvirke barnets blivende tænder. Samtidig kan barnet sutte på tommelfinger i flere år, hvor en narresut kan fjernes med tiden.Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce