Annonce

Annonce

Brev:

7 årig storesøster slår lillesøster på 5 år


13. maj 2022

Kategori:
Alder:
7 år, 5 mdr.

7 årig storesøster slår lillesøster på 5 år

Hej Helen,

Vores datter slår flere gange om ugen sin lillesøster.
Storesøster er i skolen en meget vellidt pige, og opføre sig MEGET ordentligt - det er vigtigt for hende, at være en af de piger som altid høre efter og leger altid med alle. Hun er meget omsorgsfuld for andre og mine søstre tror mig ikke når jeg fortæller at vi hjemme har udfordringer. Nogle ville kalde hende et viljestærkt barn.

Eks. på at hun slår.
Det er lørdag kl. er 14 og pigerne sidder og maler. Jeg kan høre at hun driller lillesøster - hun forsøger at male på lillesøster, mens hun griner højlydt ( nærmest klukker af grin) og lillesøster skriger NEJ. Jeg står og lurer for at se hvad der sker. Det er anden gang hun forsøger at male på lillesøster, så jeg siger hun skal sætte sig på den anden side af bordet, så der er større afstand mellem dem. Hun kvittere med at give lillesøster en lussing med svingende arm - det er det hårdeste slag til dags dato.

Det udløser stuearrest i to timer ( det plejer at være i 20 min) Hun griner mig op i ansigtet så det udløser et “ingen legeaftaler i ugen efter” Hun slog i ugen før, så vi har lige haft en uge uden legeaftaler - det er en ny konsekvens, der udløses når hun slår. Hun griner nærmest klukkende og vil ikke gå ind på værelses, så jeg må bære hende derind. Vi køre meget med konsekvenser, men hun bliver ...


Annonce

... mere og mere ligeglad med konsekvenserne, så de bliver også voldsommere og voldsommere eller det føler jeg, for hun elsker at have legeaftaler, men jeg er der, hvor jeg ikke ved hvad jeg skal gøre.

Hun elsker lillesøster og skriver mange kærlighedserklæringer til hende, men lillesøster glemmer ikke, og referere stadig til den jul i 2020, hvor storesøster sparkede hende i rykken. Der kan også ryge et “fucking bitch” af til mig undervejs.

Vi har prøver forskellige ting, men Hun bliver feks ikke på trappen, hvis hun får time out, eller kommer ind på værelses, så skal jeg side ved siden af. Hun kæmper for at komme væk fra trappen og løber så bare grinene rundt i stuen. Lader vi hende være føler hun, at hun har vundet, så vi løber nogengange efter hende og bære hende tilbage, men hun er snart så stor, at det ikke er en løsning.

Hun er ret reflekterende, så vi har også prøvet, at tale med hende, når hun er blevet sig selv igen, og så undskylder hun. Hun var ulykkelig da lillesøster på et tidspunkt ikke ville sige at hun elskede storesøster, fordi hun altid slår. Lillesøster slår kun meget lidt og det er i situationer, hvor lillesøster har sagt fra mange gange, men storesøster ikke respektere det - så bliver hun presset ud i at slå, for at få storesøster til at stoppe.

Hvordan får jeg storesøster til at stoppe med at slå?

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. august 2022 | Sovevaner | 7 år

Lære at falde i søvn alene - 7 år

Hej Helen, Vores datter på 7 år har efter at have sovet på koloni i sfo...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2022 | Opdragelse | 7 år, 9 mdr.

Min søn er numsefikseret

Hej Helen. Jeg har dreng der bliver 8 år til november. Han har i en...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2022 | Sovevaner | 7 år, 5 mdr.

7 år og søvn

Kære Helen, Jeg skriver fordi jeg har brug for et råd vedrørende min søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2022 | Opdragelse | 6 år, 4 mdr.

Giver let op, og vil ikke sige farvel

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig om vores dreng og du har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2022 | Opdragelse | 6 år, 4 mdr.

Lillebror-vold og triste tanker

Kære Helen. Det er noget tid siden, jeg har benyttet mig af din ekspertise,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce