Annonce

Annonce

Brev:

8-årig kommer ind til mor og far om natten


15. februar 2024

Kategori:
Alder:
8 år, 7 mdr.

8-årig kommer ind til mor og far om natten

Kære Helen.

Jeg skriver da mig og min mand ønsker at få dobbeltsengen tilbage!

Vi har en datter på 8 og en søn på 5. Vores datter kommer hver eneste nat. Vi har forsøgt med et afkrydsningsskema hvor hun fik en gave når hun havde sovet i sin seng 1 uge, det virkede ikke.

Vi har prøvet 2 nætter hvor vi fulgte hende tilbage og lagde os på en madras på værelset til hun sov, 1. nat kom hun 2 gange, 2.nat 3 gange og så kunne vi ikke undvære mere nattesøvn.

Når hun sover ude er der ingen problemer, hun vågner stadig om natten, men tænker ”der er ingen mor og far jeg kan gå ind til, så jeg lægger mig til at sove igen” har hun fortalt.

Jeg lægger ikke altid mærke til at hun kommer ind i til os og kravler op. Vi har prøvet en periode ...


Annonce

... med en madras på gulvet og aftale om at hun skulle sove der, det virkede en kort periode, så var hun op i sengen igen.

Hun er en følsom pige der elsker trygheden ved at være tæt på os. Hun falder selv i søvn på eget værelse, men har ofte svært ved at falde i søvn, da hun kan komme i tanke om alverdens problemer og dårlige oplevelser ved sengetid. Hendes værelse er tæt på stuen og der er altid lidt lys når hun skal sove, hun sover ca 5 meter fra soveværelset. Vi har en vane med at når børnene er alene (den ene bliver passet ude) må de gerne sove hos os, men måske er det bedst at gå væk fra den hvis vi skal have dem til at sove igennem på eget værelse?

Jeg glæder mig til at høre hvad du foreslår.

Med venlig hilsen
De trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. november 2023 | Udvikling | 7 år, 4 mdr.

Dreng på 7 år, social udvikling

Kære Helen, Vi er forældre til en dejlig dreng på snart 7 et halvt år. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2023 | Opdragelse | 7 år, 4 mdr.

7årig dreng

Hej Helen, Jeg har så mange ting jeg er usikker på, og ved ikke hvor jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce