Annonce

Annonce

Allergi børn


1. februar 2022

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer, og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor stoffer, der ellers normalt ville være uproblematiske.

Hvis man har et barn med allergi, er det vigtigt, at barnet ikke udsættes for de ting, som barnet ikke kan tåle - det kan være husstøv, pollen, husdyr som hund eller kat, ligesom barnet ikke må tilbydes de fødevarer, som barnet reagerer allergisk på f.eks. mælk.

Det er ofte sådan, at man ikke kan vide på forhånd, om man ...


Annonce

... tåler et bestemt stof, før man har været i kontakt med det. Og hos børn er man derfor ofte nødt til at prøve sig frem - det gælder f.eks. også, når barnet skal introduceres for mad og dermed for forskellige fødevarer. Man kan ikke vide, om barnet tåler en bestemt fødevare, før barnet har spist den pågældende fødevare. Det er en god ide at tale med sundhedsplejerske eller læge, hvis man er i tvivl.

Allergi forebyges ved især at være opmærksom på:

- Barnets ernæring - børn skal f.eks. ammes så længe som muligt. Børn der er allergidisponeret tilbydes højt hydrolyceret modermælkserstatning de første 4 måneder, hvis barnet ikke får modermælk.

- At have et godt indeklima - rengøring og udluftning sikrer et godt indeklima og en god luftkvalitet i boligen, og det vil nedsætte mængden af støv og dermed antallet af allergener i hjemmet.

- Vælge allergiforebyggende produkter, det vil sige produkter, der er svanemærkede eller har allergimærkningen Den Blå Krans eller Astham Allergi Nordic.Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce