Annonce

Annonce

Allergi børn


1. februar 2022

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer, og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor stoffer, der ellers normalt ville være uproblematiske.

Hvis man har et barn med allergi, er det vigtigt, at barnet ikke udsættes for de ting, som barnet ikke kan tåle - det kan være husstøv, pollen, husdyr som hund eller kat, ligesom barnet ikke må tilbydes de fødevarer, som barnet reagerer allergisk på f.eks. mælk.

Det er ofte sådan, at man ikke kan vide på forhånd, om man ...


Annonce

... tåler et bestemt stof, før man har været i kontakt med det. Og hos børn er man derfor ofte nødt til at prøve sig frem - det gælder f.eks. også, når barnet skal introduceres for mad og dermed for forskellige fødevarer. Man kan ikke vide, om barnet tåler en bestemt fødevare, før barnet har spist den pågældende fødevare. Det er en god ide at tale med sundhedsplejerske eller læge, hvis man er i tvivl.

Allergi forebyges ved især at være opmærksom på:

- Barnets ernæring - børn skal f.eks. ammes så længe som muligt. Børn der er allergidisponeret tilbydes højt hydrolyceret modermælkserstatning de første 4 måneder, hvis barnet ikke får modermælk.

- At have et godt indeklima - rengøring og udluftning sikrer et godt indeklima og en god luftkvalitet i boligen, og det vil nedsætte mængden af støv og dermed antallet af allergener i hjemmet.

- Vælge allergiforebyggende produkter, det vil sige produkter, der er svanemærkede eller har allergimærkningen Den Blå Krans eller Astham Allergi Nordic.Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annonce