Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp, min dreng slår og skubber :-(


6. juni 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Hjælp, min dreng slår og skubber :-(

Kære Helen.

Vi har igen brug for et råd fra dig :-)

Vi har jo verdens dejligste dreng, som bliver 4 år til august. Han er så skøn og omsorgsfuld, og så er han enormt dygtig til alt muligt - snakker flydende og har gjort det længe, smed bleen for et år siden, er lige begynd at sove uden også. Han er så nysgerrig og interesseret i at lære, og det har vi selvfølgelig støttet op omkring.

Men han har også altid været lidt af en "bullerbasse". Han blev jo storebror allerede da han var knap 16 mdr. - til en lillesøster som han elsker højt.

Jeg vil lige forklare dig om hans dag.
Dagen starter for det meste omkring 6:30, hvorefter vi spiser morgenmad, og bliver så afleveret i børnehave kl. ca. 7:30, på de dage hvor jeg arbejder. Jeg har 2 ugentlige fridage, så disse dage afleveres de først ved 8:30-9 tiden, eller holder helt fri.

På arbejdsdage bliver de hentet igen mellem 15:30-16:30, så det er nogle halv lange dage i institution 3 dage om ugen. På fridage bliver de hentet omkring kl. 14.
Far er selvstændig og arbejder rigtig mange timer om ugen, derfor er det mig (mor) som altid henter og bringer, og vi har derfor prioriteret at jeg kun er på 25 timer.

Efter institution hygger vi som regel med leg inde eller ude, eller en film, alt efter hvor trætte de er :-)

Så spiser vi aftensmad ved 17:30-18 tiden. Hygger herefter i stuen med lidt fjernsyn, får børstet tænder, kommer i nattøj og får tisset af. Herefter puttes han på eget værelse, hvor vi først læser en bog, og derefter synger hans godnat sang, så sidder jeg lige der inde i 5 min. og så er det godnat :-) sover for det meste til næste morgen, engang imellem med en eller to opvågninger.

Nå, men nu til problemet. Det er egentlig noget som har stået på længe, hvor vi har forsøgt at gribe det lidt forskelligt an.

Han har det med pludselig at slå/sparke/skubbe. Dette kan være hvis han bliver sur over at søster eks. tager et stykke legetøj, men det kan også komme helt umotiveret. Det samme sker nu også ovre i børnehaven. Og det ...


Annonce

... er så slemt at de nu føler at de er nød til at være "over" ham konstant, og nogle af hans rigtig gode venner, simpelthen ikke gider lege med ham mere. Når man spørger ham hvorfor han gør som han gør, virker han ked af det, og siger "det ved jeg ikke".

Vi har selvfølgelig italesat at det er slemt at gøre disse ting, og forklaret at andre bliver kede af det, og at man skal være en god ven. Da det kan være voldsomt, har vi også skældt en del ud, og prøvet med timeout. Det virker dog kun til at have effekt i 5 min.

Det er svært at finde ud af hvad der præcis sker, men det er typisk når han er træt. Og som sagt, så er han jo samtidig den dejligste og mest omsorgsfulde lille fyr. Men ligepludselig skifter han bare.

Vi var til møde i børnehaven for nyligt, og de foreslog at vi fuldstændig skulle ignorere ham, når han gør de slemme ting, og så give fuld opmærksomhed til lillesøster. De siger at han er så klog "teoretisk" at han udemærket godt ved at det er forkert.
Derudover skal vi rose ham for alt godt han gør, det syntes jeg vi har gjort hele tiden, men nu vil vi selvfølgelig være ekstra obs. på det. Roser ham hver gang han selv eller de leger godt, når han hjælper til, er omsorgsfuld osv.

Men det er simpelthen så svært at fuldstændig ignorere ham i de trælse situationer, vi har kun gjort det i en lille uge. Men det har jo resulteret i at der bliver skruet op for det overfor os (mor og far), han bliver meget frustreret/sur/ked af det, og skriger efter opmærksomhed. Det er rigtig hårdt. Men når han så er kølet ned, tager vi snakken med ham stille og roligt, dog kan han stadig ikke altid fortælle hvorfor han gør som han gør.

Det blev et noget langt skriv, og jeg håber at det giver mening :-)
Vi vil ihvertfald meget gerne høre hvad dine tanker er, da vi jo mere end noget andet, ønsker at hjælpe ham så han kan få nogle gode relationer. Det gør så ondt at se sin skønne dreng, kæmpe med noget, men uden at vide hvad det er der går galt :-(

Med venlig hilsen
den frustrerede og ulykkelige mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Af med bleen - hvordan hjælper vi bedst?

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål omkring storebror også :) Han er ved...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2021 | Opdragelse | 4 år

Fantasi og løgn

Kære Helen Atter engang tak for din brevkasse. ...Men nu til sagen: Min...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Flytning og reaktion

Hej Helen. Min kæreste og jeg, og lillesøster L og storebror P på 1,5 år og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Vil bestemme alt og afviser sin storesøster

Kære Helen. Man skulle ikke tro det – med mit lange brev, men der er en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

3-årig vil ikke i børnehave

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har en dreng, M, på 3 år og 6 måneder,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce