Annonce

Annonce

Feberkrampe


27. januar 2022

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har også haft sygdommen. Feberkrampe ses derfor hyppigere i visse familier.

Kramperne kommer ofte tidligt i forløbet, når barnet har fået en infektion - ofte den første dag, hvor barnet har feber. Når barnet har kramper, så bliver det ofte stiv i kroppen, og derefter begynder det at rykke i både ...


Annonce

... arme og ben. Barnet kan også udstøde et lille skrig, rulle med øjnene og er ukontaktbar.

Feberkramper varer ofte under 3-4 minutter, men nogle gange kan de vare i længere tid. Feberkramper er som regel ufarlige, men de ser meget skræmmende ud. Jo yngre barnet er, når det får feberkrampe, og jo hurtigere krampen opstår, efter at barnet har fået feber, jo større risiko er der for at få feberkrampe igen - eller sagt på en anden måde - et barn som er under 18 måneder gammel, som har temperatur under 40 grader, og som haft haft feber i mindre end 1 time, vil være i øget risiko for at få feberkrampe igen.

Hvis det er første gang, dit barn får feberkrampe, så tilkald en ambulance med det samme. Ring også altid efter en ambulance, hvis krampen ikke opfører indenfor 5 minutter.Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce