Annonce

Annonce

Brev:

Vores søn er blevet en lille bølle


19. juli 2017

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Vores søn er blevet en lille bølle

Hej Helen.

Mange tak for dit sidste svar, det var bestemt brugbart.

Jeg har prøvet at søge lidt i dine svar til forældre med jævnaldrende børn der slår deres forældre. Men jeg synes kun jeg kan finde svar hvor børnene gør det i frustration. Det er ikke tilfældet med vores søn.

Det virker som om han slår for at se vores reaktion. Generelt har han over den sidste uge fået en noget anden adfærd. Han er blevet UTORLIG dygtig til at finde på lege selv og kan sidde i lang tid med to lego mænd der snakker sammen fx. I takt med det, er han dog også begyndt at kaste med maden fx. Så griner han og kigger på os. Vi har lidt forskellige reaktioner vi bruger. Enten tager vi tallerkenen fra ham og siger "Tak for mad", eller også siger vi "Stop. Du skal spise maden" og så spiser han lidt og prøver igen lidt efter.

Vi forsøger at undgå ordet nej, og fortælle ham hvad vi vil have frem for hvad vi ikke vil have.

Det samme gør sig gælden når han slår. Det er meget ulig ham at slå. Men han er alligevel begyndt at gøre det i sjov og nogen gange kådhed. Han kan dog også gøre det hvor han laver noget helt andet, og pludselig går hen til os, slår, går væk og kigger så afventende på os. På nuværende tidspunkt sætter jeg mig på hug og siger hans navn efterfulgt af "Kig på mig. Du skal være god ved mor." eller siger hans navn efterfulgt af ...


Annonce

... "Det er kys og krammer du må give mor" og så krammer han mig og kysser mig. Vi brugte sidst nævnte sætning da han omkring 10 mdrs aldren slog i frustration. Det tog få dage og så stoppede han - og vi har fået masse af kys og kram lige siden.

En anden reaktion har min mand en gang i mellem. Han vælger nemlig at ignorerer det fra tid til anden.

Når han er sammen med vores omgangskreds' jævnaldrende børn griner han højt og falsk og kaster så noget, for derefter at tage hånden for munden og grine. - Det virker som en måde at lege med dem på, og de andre små drenge opfanger det hurtigt og griner med og gør det samme. Det skal siges at han IKKE slår de andre børn, og slår eller skubber de ham fryser han bare, eller siger "STOP" og tager hånden op. Som nævnt i et andet brev er han sproglig langt fremme, han snakker sætninger og han kan godt sige fra og ender derfor ikke med at bruge fysikken til at gøre det med.

Jeg er lidt i det dilemma at jeg er er bange for at opdrage for lidt, men jeg er også bange for at opdrage for meget.

Så altså.. Mit spørgsmål er til dig, hvordan vi håndterer denne adfærd? Og hvad er hans bevægegrunde egentlig for pludselig at gøre det?

Tak for en rigtig god brevkasse, og for nogle rigtig gode bøger! Din bog om børn og opdragelse er dog imidlertid forsvundet :o)

De bedste hilsner
Baby Sams Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annoncer

Annonce