Annonce

Annonce

Brev:

Luft i maven


31. august 2013

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Luft i maven

Hej igen Helen

Jeg har behov for at forstå, hvorfor min kære dreng på 10 uger ikke vil af med afføringen og luft. Han får udelukkende bryst og ingen erstatning.

Endnu engang har vi haft en nat, hvor han fra 23.00 til 6.00 har ligget og vridet sig uden at komme af med noget som helst.

Først når jeg hjælper ham og fører en vatpind op i hans endetarm med vaseline på kommer både luft og afføring ud med det samme. Jeg simpelthen hader at gøre dette, min sundhedsplejerske anbefalede mig det, at føre den op indtil vattet på den ikke længere er synligt, og der sker heller ingenting, hvis jeg blot masserer udenpå, men er det virkelig det, jeg skal gøre i mange måneder endnu, hvis ikke det bliver bedre?

Hvad er det der foregår i sådan en lille krop der gør, at det holdes tilbage? Det ser ikke spor forstoppet ud, da afføringen er meget tynd.

Er det sandt at kradse-handsker kan hæmme deres udvikling, nu de ikke kan sutte på hænder osv. når de har dem på? Nogle gange ser vi ingen anden udvej, han river sig selv forfærdeligt, og selvom jeg er oppe det meste af natten for at holde ham og holde hans hænder væk fra hans øjne, så nytter det ikke. Den anden dag lykkedes det ham at presse hele øjenlåget indad, så øjet blev helt tårefyldt og rødt, og jeg måtte forsigtig hive op i det for at få det vendt om igen. Gudskelov skete det mens jeg var vågen og tjekkede til ham hele tiden, så han lå blot få minutter med det.

Jeg har kontaktet egen læge, denne læge siger bare vent 3 måneder, så går det over, og at min tristhed er helt normal, fordi jeg er i den situation jeg er i, og at det bare skal accepteres.

Vi har ikke noget netværk til hjælp, jeg har mistet begge forældre, og svigerforældrene er syge. Der er ingen venner der kan være behjælpelige, de har alle travlt med ...


Annonce

... deres.
Kender du nogle i samme situation, og kan fortælle hvad de gør?

Kan man hyre en professionel sundhedsplejerske til at babysitte et par timer en dag eller?

Jeg savner i den grad aflastning. Min mand er ikke til megen hjælp i nætterne, han sover fra gråden, og kan ikke lide vatpinden og han kan jo heller ikke give mad. (Jeg har forsøgt, men kan ikke malke ud) I hverdagen er han træt når han kommer hjem ved 15 tiden, og jeg vil nok sige, at jeg skifter 9 ud af 10 bleer herhjemme.

Jeg bliver udkørt, og magter til sidst ikke overskuds-agtig opførsel og kan næsten ikke pylre med min søn. Så kommer min mand hjem og får al kvalitets-tiden, for han er jo ikke udkørt og kan sagtens hygge, lege, pylre, når nu jeg tager mig af alt det andet. Det gør mig så ked af det, at min søn kun oplever mig sådan. Jeg er heldig hvis jeg får 2 timers sammenlagt søvn.

Er det virkelig sådan her for alle førstegangsforældre? Det er langt hårdere end jeg troede. De gode dage vi havde de først 2-3 uger var så nemme, uden mavesmerter og luft i maven.

Nogle gange sover vores søn endelig, og "misser" derfor hans måltid hver 3. time, men jeg nænner ikke at vække ham, når han endelig får ro. Hvad betyder det for mælkeproduktionen, hvis nu der eksempelvis går 5 timer i stedet for 3 timer imellem måltidet? Og er brystet mere fyldt på det tidspunkt, hvilket kan gøre, at han kun vil have brug for et i stedet for to? Normalt tilbyder jeg ham to, men vil ikke gøre det, hvis det resulterer i overspisning.

Gør denne luftkolik virkelig over af sig selv om få uger?

Min svigerfar har skræmt mig ved at fortælle at han havde mavemundsforsnævring i 2 år som lille og det er arveligt. Jeg kan dog ingen tegn se på, at det er det. Men hvordan ved man, at det "bare" er 3 måneders kolik?

Tak igen,

LA

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Svært ved at falde til ro

Kære Helen Min lille dreng er nu 3 måneder, født 26. December 2017 halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Når en kvinde lige har født sker der store hormonforandringer, der kan gøre at hun pludselig begynder at græde uden at kunne give nogen grund til dette. Dette er helt normalt. Føler du dig derimod ked af det i længere tid, har du svært ved at overskue din egen og barnets situation, og har du skyldfølelse over ikke at være den glade og lykkelige mor, så er det en god idé at du taler med din sundhedsplejerske om det. Du kan også gå til din læge. Det vigtigste er at du ikke forsøger at skjule dine...

Læs mere i Babylex

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annoncer

Annonce