Annonce

Annonce

Brev:

Stoppe med amning


12. oktober 2023

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Stoppe med amning

Kære Helen,

Jeg har netop meldt mig ind, fordi jeg har svært ved at finde hjælp til, hvordan jeg får stoppet med at amme.
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville amme vores søn så længe, men fordi han finder så meget tryghed i det, har jeg ikke kunne finde ud af, hvordan jeg stopper.

Mit problem er, at jeg allerede 6 måneder efter fødsel udviklede perioral dermatitis, der blev ret slemt. Med ventetid på at kunne komme til hudlæge, kom jeg først i en behandling, der havde lidt effekt, da min søn var omkring 1 år og skulle starte i daginstitution. Her havde han en lang og svær indkøring, som ledte til at vi måtte skifte dagpleje efter at have forsøgt indkøring i 1½ måned. Han er nu glad for at være dér, hvor han er.

Den behandling der virker for mit dermatitis, så det forsvinder helt, kan jeg ikke få mens jeg ammer. Derfor kan jeg lige nu kun få antibiotikakure, som kan tage en del af rødmen i huden i en periode, men det spreder sig igen efter noget tid.

Min søn er nu 2 dage fra at være 21 måneder gammel. Den information jeg kan finde online omkring ammestop er tydeligvis for, når barnet er langt yngre og amninger er mere skemalagte. Min søn ammer, når han har behovet og det kan lade sig gøre (dvs. jeg ammer ikke ude i det offentlige rum eller når vi er sammen med andre mennesker ud over barnets far, fordi jeg ikke er tilpas i det).

Ud over amning, vil min søn rigtig gerne ofte have en hånd på mit bryst. ...


Annonce

... Derfor stikker han ofte hånden ned i min bluse, når vi er nogen steder eller bare når vi er herhjemme, eller han hiver op i min bluse og bliver frustreret, når jeg ikke giver ham lov. Det er ikke altid, at det resulterer i amning, det kan også være, at han bare har brug for at lægge sit ansigt ind mod mit bryst. Bare det at se brystet, kan også nogle gange være en trøst.

Jeg siger bryst, fordi jeg kun kan amme på det ene bryst. Min søn havde problemer med at kunne dreje nakken til den ene side efter en fødsel, hvor det skulle gå stærkt, fordi de var bekymrede for hans velbefindende. Efter nogle måneder fik vi styr på nakken, men aldrig amningen på det andet bryst. Han har derfor fået både bryst og MME inden han kunne spise fast føde.

Min mand mener, at jeg blot skal være hård og lukke helt af for amningen, men fordi det i så høj grad handler om tryghed, vil jeg gerne forsøge om det kan gøres mere nænsomt. På min side af familien har vi nogle angstproblematikker og jeg har selv haft en del angst som barn. Derfor er jeg bange for, om jeg kan komme til at skubbe vores søn ud over, hvad han kan klare uden det sætter sig som varige spor.

Er der dog ikke en måde man kan trappe ud af amningen på uden at min søn skal føle, at jeg nægter ham den tryghed, som han søger?

Jeg håber virkelig, at du har nogle gode tips og råd til, hvordan vi kommer videre.

Mange tak og venlig hilsen

Den utilsigtede langtidsammer

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Bedsteforældre | 2 år

Overnatte hos bedsteforældre

Kære Helen Ja - som overskriften lyder, så går mit spørgsmål på, hvor gamle...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2024 | Renlighed | 23 mdr.

Tisse på potte

Kære Helen Først og fremmest igen tak for dit svar angående lur og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind et par Gogsig barfodssko til din guldklump

Værdi 645 kr

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce