Annonce

Annonce

Brev:

Stoppe med amning


12. oktober 2023

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Stoppe med amning

Kære Helen,

Jeg har netop meldt mig ind, fordi jeg har svært ved at finde hjælp til, hvordan jeg får stoppet med at amme.
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville amme vores søn så længe, men fordi han finder så meget tryghed i det, har jeg ikke kunne finde ud af, hvordan jeg stopper.

Mit problem er, at jeg allerede 6 måneder efter fødsel udviklede perioral dermatitis, der blev ret slemt. Med ventetid på at kunne komme til hudlæge, kom jeg først i en behandling, der havde lidt effekt, da min søn var omkring 1 år og skulle starte i daginstitution. Her havde han en lang og svær indkøring, som ledte til at vi måtte skifte dagpleje efter at have forsøgt indkøring i 1½ måned. Han er nu glad for at være dér, hvor han er.

Den behandling der virker for mit dermatitis, så det forsvinder helt, kan jeg ikke få mens jeg ammer. Derfor kan jeg lige nu kun få antibiotikakure, som kan tage en del af rødmen i huden i en periode, men det spreder sig igen efter noget tid.

Min søn er nu 2 dage fra at være 21 måneder gammel. Den information jeg kan finde online omkring ammestop er tydeligvis for, når barnet er langt yngre og amninger er mere skemalagte. Min søn ammer, når han har behovet og det kan lade sig gøre (dvs. jeg ammer ikke ude i det offentlige rum eller når vi er sammen med andre mennesker ud over barnets far, fordi jeg ikke er tilpas i det).

Ud over amning, vil min søn rigtig gerne ofte have en hånd på mit bryst. ...


Annonce

... Derfor stikker han ofte hånden ned i min bluse, når vi er nogen steder eller bare når vi er herhjemme, eller han hiver op i min bluse og bliver frustreret, når jeg ikke giver ham lov. Det er ikke altid, at det resulterer i amning, det kan også være, at han bare har brug for at lægge sit ansigt ind mod mit bryst. Bare det at se brystet, kan også nogle gange være en trøst.

Jeg siger bryst, fordi jeg kun kan amme på det ene bryst. Min søn havde problemer med at kunne dreje nakken til den ene side efter en fødsel, hvor det skulle gå stærkt, fordi de var bekymrede for hans velbefindende. Efter nogle måneder fik vi styr på nakken, men aldrig amningen på det andet bryst. Han har derfor fået både bryst og MME inden han kunne spise fast føde.

Min mand mener, at jeg blot skal være hård og lukke helt af for amningen, men fordi det i så høj grad handler om tryghed, vil jeg gerne forsøge om det kan gøres mere nænsomt. På min side af familien har vi nogle angstproblematikker og jeg har selv haft en del angst som barn. Derfor er jeg bange for, om jeg kan komme til at skubbe vores søn ud over, hvad han kan klare uden det sætter sig som varige spor.

Er der dog ikke en måde man kan trappe ud af amningen på uden at min søn skal føle, at jeg nægter ham den tryghed, som han søger?

Jeg håber virkelig, at du har nogle gode tips og råd til, hvordan vi kommer videre.

Mange tak og venlig hilsen

Den utilsigtede langtidsammer

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. november 2023 | Opdragelse | 22 mdr.

Afhængig af mor

Hej Helen. Inden for den sidste uge, er der pludselig sket en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Rutiner og søvn

Hej Helen, Jeg har lige et spørgsmål til vores rutiner ift. søvn. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2023 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

25 mdr. dreng - adfærd

Hej Helen, Jeg har en dreng på 2 år - en dejlig vildbasse! Motorisk er...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2023 | Diverse | 20 mdr.

Tænder vokser langsomt

Kære Helen Lige et lille spørgsmål herfra. H's tænder er kommet i en lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2023 | Udvikling | 20 mdr.

At baske med hænderne - hand-flapping

Kære Helen Jeg kan jo læse mig til, at du får en del spørgsmål angående...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen

- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annonce