Annonce

Annonce

Brev:

Nattespetakler


29. april 2024

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen

Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi skal stille op. Jeg vil derfor gerne høre dine tanker om det.

Der er to udfordringer. Det ene er, at H vågner og er ked af det, det andet, at han gerne vil sove oppe i vores seng og har vågne perioder sent om aftenen.

Det er ikke hver nat, men ofte nok til at det er belastende for os.

Han vågner ved 22-23 tiden. Her er han ked af det og virker vred/skrigende, næsten som om han har en slags af det, man kalder night terror/søvnrædsel. Min søster har haft det, så derfor kender jeg til det.

Jeg synes bare han virker til at være halvvågen og lidt reagere på det, der sker, men ikke som forventet og han lader sig ikke trøste og vil ikke tages op. Nogle gange råber han fx at han "vil IKKE sove med far" eller mor, og vil bestemme, hvem der er i rummet, og hvem der må komme, og han kan godt råbe det, selvom far ikke er i rummet. Andre gange bliver han irriteret over sin bamse og dyne og vil have dem væk. Han svær at komme rigtig i kontakt med, og ingen af vores tiltag virker som regel. Det virker næsten altid til sidst at fjerne alle bamser og dyner fra sengen og ikke tage ham op, men bare tale roligt. Det varer ca 15 minutter eller deromkring.

Det er altid mellem 22 og 23. ER det mon sådan noget søvnrædsel? Det er svært at vurdere, fordi han virker halvvågen, og reagerer lidt på det der sker, men ikke lader sig trøste som normalt.

Herefter vågner han tit helt op. Så begynder han at råbe om, at han vil over og "sove hos mor", og ender altid med til sidst at komme over og sove i dobbeltsengen. Det er totalt en glidebane, og jeg gider ikke have han sover der, men jeg synes også det er svært og synd at afvise ham, samt vi har brug for at få sovet. Det skal lige siges, at han aldrig har sovet fast i vores seng som baby, han har altid sovet i sin egen seng inde hos ...


Annonce

... os.

Jeg synes selvfølgelig, der skal være plads til at have behov for at sove hos sine forældre, men alle sover dårligt når han sover hos os.

Jeg tror løsningen ville være at finde ud af, hvordan jeg kan stoppe ham i at vågne helt op efter de der skrige-episoder.

Om dagen er der ingenting. Han er fuldstændig som han plejer, og virker ofte ikke engang særligt træt, selvom han har været vågen. Derfor tænker jeg, at uanset hvad, så er det ikke noget alvorligt galt. Han har heller ikke nogen tænder på vej, af hvad jeg kan se.

Jeg tror heller ikke rigtig han er overstimuleret, men jeg føler, han har hovedet fuldt af ting som sker, lige for tiden. Han kommer oftere op at skændes med andre børn i vuggestuen om legesager, han bliver oftere frustreret over små ting, som virker helt tilfældige og ulogiske på os voksne (som fx: Han bad om juice, jeg gav ham juice, han blev vred over det). Han vil rigtig gerne bestemme og gøre alt selv, og han vil hele tiden gerne snakke og spørge om alting. Det tænker jeg er normalt for en toårig, og jeg føler også, vi er gode nok til at håndtere frustrationer i hverdagen på en stille og rolig måde.

Han er på den måde en dreng, hvor jeg tænker, sammenlignet med andre på samme alder, at 'det kunne være meget værre'. :) Han er meget godt med sprogligt. Det kommenterer pædagogerne også på. Han sætter sætninger sammen af 4-5 ord og øver sig i nutid, datid, flertal etc. Han har rigtig mange ord. Men derfor er han stadig kun 2 og kan kun forstå det, som en 2-årig kan, føler jeg.

Men altså, måske er hans hjerne bare helt fyldt op om natten og har svært ved at finde ro?

Han kommer i seng kl lidt over 19 og sover inden 20, er ikke specielt svær at putte.
Han står op kl 6.30.
Han sover lur fra 12-14.

Hvad tænker du der er på færde og hvad kan vi gøre ved nattespetaklerne?

Med venlig hilsen
Mor til H

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Hårpilleri

Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Putte senere eller vække fra lur

Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Trodsalderen - knap 2.5 år

Hej Helen. Vi har en datter på 2 år og 4 mdr. Der er fuld fart på hende. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.

Kære Helen. Min datter på snart 2,5 år er i fuld udvikling. Hun er lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Tilknytning mor og far

Hej Helen Lige en tanke som efterhånden fylder meget. Vi har snart en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce